Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KKM) düzenlenecek olan 13. Aykut Kence Evrim Konferansı tadilat gerekçesiyle iptal edildi. Karara tepki olarak konferansın düzenleyicilerinden ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ile Evrim Ağacı “ODTÜ Rektörlüğü Evrimi Susturamaz!” başlıklı imza kampanyası başlatarak 3 bine yakın imza topladı. ODTÜ Rektörü Verşan Kök ise etkinliklerin engellenmesi ya da […]

Konferans yasağına karşı kampanya

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KKM) düzenlenecek olan 13. Aykut Kence Evrim Konferansı tadilat gerekçesiyle iptal edildi.

Karara tepki olarak konferansın düzenleyicilerinden ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ile Evrim Ağacı “ODTÜ Rektörlüğü Evrimi Susturamaz!” başlıklı imza kampanyası başlatarak 3 bine yakın imza topladı. ODTÜ Rektörü Verşan Kök ise etkinliklerin engellenmesi ya da kısıtlanması gibi bir durumun olmadığını savundu. ODTÜ Rektörü M. Verşan Kök, yazdığı yanıtta, belirli tarihler arasında geçerli bir gerekçe gösterilmeden öğrenci topluluklarının tüm etkinliklerinin iptal edilmesine rağmen gerçekleştirilen hiçbir bilimsel etkinliğin kısıtlanması veya iptal edilmesinin söz konusu olmadığını savundu.