Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, Konsolosluklara gönderilen sarı tozun tebeşir olduğunu ve sağlık açısından herhangi bir risk taşımadığını söyledi

Konsolosluklara gönderilen sarı toz 'tebeşir tozu' çıktı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, İstanbul’da büyükelçilik ve konsolosluklara gönderilen şüpheli paketlerdeki sarı tozun tebeşir tozu olduğunu açıkladı.

Ebola, Mers CoV, bazı konsolosluklara zarf içinde gönderilen sarı toz madde ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapan Gümüş, “İçerisinde biyolojik harp maddesi biyolojik silah içeren herhangi bir ajan bulunmadı. Burada veba şarbon gibi toksinler içerip içermediği kontrol ediliyor ve değerlendirdik. Bu materyallerin hiçbirinde bijolojik bir madde görmedik bu materyaller içinde kimyasal toksit biyolojik ve kimyasal anlamda herhangi bir toksine rastlanmadı" dedi.

Gümüş, konsolosluklara gönderilen şüpheli tozla ilgili gözetim altında tutulan 25 kişinin taburcu edildiğini belirterek, sadece Macaristan Konsolosluğu'nda görevli 6 kişinin gözetim altında bulunduğu bilgisini  verdi.