Konuşacak çok şey var
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

Tüm gece kurtarma çalışmalarında görev alan madencilerden Murat Cozur BirGün’e konuştu. Cozur yaşananları şu şekilde anlattı:

“Patlamayı duyar duymaz büyük bir ivedilikle maden ocağına gittim. İş yerimize ulaştığımda büyük bir kalabalık olduğunu gördüm. Biz de patlama anında maden ocağında bulunmayan arkadaşlarımızla kıyafetlerimizi giyerek, lambamızı, maskemizi alarak yer altına girdik. Yaralı olanlar olduğunu söylediklerinde patlamanın yaşandığı bölüme hızlı bir şekilde gittik. Aşağıya doğru indiğimiz birçok ceset torbası gördük. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızı dışarı çıkartıyorlardı. Gece geç saatlere kadar yaralanan arkadaşlarımızı kurtarmak için yoğun çaba sarf ettik. Kurtarabildiklerimizi kurtardık, kurtaramadığımız canlar melek oldu. Anlatacak çok şey var ama insan anlatamıyor. Bugün yarın bu olay bizim de başımıza gelebilir. Gerçekten bir aile gibiydik. Çok üzgünüz.”

Murat CozurMurat Cozur

***

AKP’Lİ YILLARDA EN AZ 1989 İŞ CİNAYETİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre ise AKP hükümetleri döneminde madenlerdeki iş cinayetleri bin 989. Bu sayı 1941 yılından bu yana yaşanan iş cinayetlerinin üçte ikisinin son 20 yılda işlendiğini gösteriyor.