Konya'da askeri eğitim uçağı düştü. Kaza yerinde pist onarım çalışması yapan iş makinesi operatörü Uzman Çavuş Ercan Güven hayatını kaybetti. Güven'in cenazesinin otopsi için morga kaldırılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: 1 kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nde Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı iniş sırasında düştü.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, eğitim uçağının düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan Uzman Çavuş Ercan Güven'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

NTV yayınına telefonla bağlanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, şunları söyledi:

''12.45 sıralarında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağımız düştü üs bölgesine yakın noktada düştü. Pilotumuz atlayarak sağ olarak kurtuldu. Uçağın düştüğü yerde şantiye alanında araştırmalar devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgilerde şantiyenin içinde iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğu bilgisini aldık. İlk bilgi askeri personel olduğu yönünde.'' 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da sosyal medya hesabından kazayla ilgili paylaşım yaptı. MSB'nin açıklamasında kazayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtilirken "Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur" denildi.

Paraşütle atlayarak kazadan kurtulan pilot Ş.G., tedbir amacıyla askeri helikopterle Selçuk Üniversite Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza kırım ekipleri, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

NF-5 tipi eğitim uçağının düşme nedeni henüz bilinmiyor.