Narlıdere'de köpeğe tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişi para cezası verilerek serbest bırakıldı. Duruma tepki gösteren Narlıdere Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu, "Hayvana tecavüz edenlere mutlaka hapis cezası verilmelidir" dedi.

Köpeğe tecavüz girişiminde bulunan kişi serbest bırakıldı, hayvanseverler tepki gösterdi

BİRGÜN EGE

İzmir’in Narlıdere ilçesinde mahallede yaşayan sokak köpeğini evine götürüp tecavüz etme girişimi iddiasıyla gözaltına alınan Y.B., para cezası verilerek serbest bırakıldı. Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda buluşan hayvanseverler ve Narlıdere Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu, Y.B.’nin serbest bırakılmasını protesto etti.

Y.B.’nin daha önce bu suçu defalarca işlediği ortaya çıktığını belirten İnci Şimşek, “Köpeğimiz şu an Narlıdere Belediye Veteriner İşleri'nde tedavi altındadır. Fiziksel durumu iyi olmasına karşın hâlâ yaşadığı korkuyu üzerinden atamamış durumdadır. Onu bir daha sokakta bırakmayacağız. Hayvanlara tecavüz edenlerin ileride potansiyel bir tecavüzcü ve katil olma olasılığından yola çıkılarak yasalarla bu kirli ve ahlaksız davranışı yapanların hapisle cezalandırılmaları ve hayvanlara tecavüzün sicillerine işlenmesi sağlanmalıdır” dedi.

İstismara uğrayan hayvanların ölmediği zaman ağır depresyonlara girdiğini söyleyen Şimşek, “Hayvana tecavüz edenlere mutlaka hapis cezası verilmelidir. Biz Narlıdereli hayvanseverler olarak ilçemizde yaşanan bu çirkinliği şiddetle kınıyor, bu şahsın ve böyle sapık ruhlu şahısların takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz ve en ağır şekilde cezalandırılmasını yetkililerden talep ediyoruz” diye konuştu..