1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'de patlak veren genel başkanlık tartışmalarının ardından adaylığını açıklayan Koray Aydın, Meral Akşener'i eleştirerek "Delegelerin kafasını karıştırıyor" dedi.

Koray Aydın: Akşener, delegelerin kafasını karıştırıyor

MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinin ardından partide olağanüstü kurultay yapılması için delegelerle görüşmeye devam ediyor. Aydın, "MHP'de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP'de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır" dedi. Meral Akşener'i de eleştiren Aydın, "Akşener delegenin kafasını karıştırıyor" dedi.

"GEREKLİ SAYININ ÜZERİNE ÇIKTIK AMA..."

MHP'de olağanüstü kurultayın toplanması ve tüzüğün değişmesi için çalışmalarını sürdüren MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Bursa'da bir otelde teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın, şu ana kadar kaç imzanın toplandığına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı. Aydın, "Şu ana kadar imzalar farklı bölgelerde toplanıyor. Bu imzaları toplayıp bir araya getirmedik ama şunu biliyorum. Gerekli sayının üzerine çıktık. Ancak sayının biraz daha üzerine çıkması yönünde gayretimiz var. O bakımdan imzaları genel merkeze şu ana kadar teslim etmedik" dedi.

"MERAL AKŞENER DELEGENİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR"

İmzaların Genel Merkez'e teslim edilmesi için önümüzdeki hafta bir tarih belirleyeceklerini söyleyen Aydın, Meral Akşener'in attığı mesajlarla da delegenin kafasını karıştırdığını söyleyerek, "Olağanüstü kurultayın toplanma şekliyle ilgili aramızda görüş ayrılıkları var. Ben bu konunun çabuk ve sessiz olması taraftarıyım. 'Demir tavında dövülür' diye bir söz var. Seçimin hemen akabinde demir öyle bir tavındaydı ki. Hemen dövüp şekil vermemiz gerekiyordu. Bunu kişiselleştirerek, delege üzerinde imza toplamayı bir yarışa çevirerek delegenin zihnini bulandıran bir durum ortaya çıktı. Ben bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Bu iki aşamalı bir süreç. Biz ilk olarak seçimli kurultay yapılması için çalışıyoruz. Daha ortada seçim yok ki adaylık olsun. Aylar sonra olacak bir eylemi karışık hale getirmek doğru değil. Meral hanım delegelere mesaj attı. Bu mesajla birlikte şimdi siyaset avcıları türedi. Herkes delegenin peşine düştü" dedi.