Yüce Dİvan’da yargılanıp beraat eden MHP’li eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, yeni hareket başlattı. 50 eski MHP milletvekiliyle ülkü ocaklarından çok sayıda ismi yanına alan...

Yüce Dİvan’da yargılanıp beraat eden MHP’li eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, yeni hareket başlattı. 50 eski MHP milletvekiliyle ülkü ocaklarından çok sayıda ismi yanına alan Koray Aydın, gözünü de MHP Genel Başkanlığı"na dikti. Ankara’da 250 kişilik iftar yemeğiyle start veren Aydın, "milliyetçilerin derlenme ve toparlanma zamanının geldiğini" söyledi. Aydın, “Türk siyasetinde yeniden yapılanma şart. Bunu, A’dan Z’ye değişim olarak algılıyoruz. Bu nedenle, büyük bir yeniden inşa hareketine ihtiyaç var. Bu hareket için aklı ve yüreği olan insanlara ihtiyaç var. Bilgi birikimini, donanımını, engin siyasi tecrübesini süzgeçten geçirerek hedefe yönlendirecek, toplumda ruh ve heyecan dalgalanmasını yaratabilecek kadroya ihtiyaç var” dedi.

 

BAHÇELİ’YE DOKUNDURMA

Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP yönetimine de imalı göndermeler yaparak "Türkiye’nin bu kadroların tasfiyesine ihtiyacı var. Bunu da ancak ve ancak ülkücü kadrolar yapabilir. Ama Türk milliyetçilerinin de meydanı bu kadrolara bıraktığı için kendilerini sorgulamaları gerekir. Bu tabloda, birilerinin kendisini sorgulaması gerekiyor. Muhalefet partileri, neyin hakkını veremediklerini, nerede ne eksiklik yaptıklarını sorgulamak zorunda. Yapamazlarsa, bu tablo değişmez. MHP’nin yerel seçimlerdeki hedef oyu en az yüzde 25 olmalı" dedi. Aydın’ın Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki iftar yemeğine aralarında MHP’li eski bakan Ramazan Mirzaoğlu ile Nidai Seven, Ali Gebeş, Mehmet Telek, Bekir Ongun, Oktay Öztürk, Rıza Müftüoğlu ve Ahmet Çakar’ın da aralarında bulunduğu 50 eski MHP milletvekili katıldı.