Birçok üniversiteden öğrenci dernekleri ile kültür - sanat kulüpleri ABD’nin Füze Kalkanı’na karşı Kürecik’te buluştu.

ÖĞRENCİLER’DEN KÜRECİK’TE FÜZE KALKANI PROTESTOSU:
Korkularını haklı çıkaracağız

Birçok üniversiteden öğrenci dernekleri ile kültür - sanat kulüpleri ABD’nin Füze Kalkanı’na karşı Kürecik’te buluştu. Tüm üniversitelerden kulüpler, öğrenci dernekleri ve toplulukların iki aydır çalışmasını yaptığı “Füze Kalkanı ve Savaşa Karşı Çalgımızla Kalemimizle Kürecik’te Buluşuyoruz!” kampanyası kapsamında önceki gün bir araya gelen üniversite öğrencileri,  Malatya ve Kürecik halkının da desteğiyle radar üssüne yürüyüş gerçekleştirdi.  “1,2… 1,2,3, Daha Fazla Kürecik, Daha Fazla Direniş”, “Yankee Geldin Gördün Yenileceksin”, “Emperyalizm Düşman, Halklar Kardeştir” sloganları atan üniversite öğrencileri, yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Öyle bir kavganın içindeyiz ki, yanımızda yaşayan, belki adını dahi bilmediğimiz insanları katledecek olan silahın tetiğinde oturuyoruz. Kapitalizm, içine düştüğü krizden kurtulmak için büyük bir savaşa hazırlanıyor. Bunun için girdiler Irak’a ve Libya’ya. Bunun için depremin ardından Van’a destek gönderme kararını haftalarca alamayan hükümet, füze kalkanının Kürecik’e kurulması kararını gece saat 01:00’de alelacele aldı.”

Iran işgaline ve Suriye’de yaşananlara da dikkat çeken öğrenciler, onca akan kana ve zulme karşın petrol şirketlerinin ve ABD silah sanayisinin kazanacağını belirterek açıklamaya son verdi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler kendi yaptıkları NATO bayrağını yakarak, barikatın ardındaki jandarmaya kağıttan uçak attılar.


Kampanyayı örgütleyen topluluklar

İstanbul’dan: Emektar Daktilo dergisi, Felsefe Çocuğu dergisi, Fotoğraf Öğrencileri, İTÜ Öğrencileri, İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu, İ.Ü. Hergele gazetesi, Marmara Üniversitesi Öğrencileri, Meluses, Özgür Eğitim Platformu (Yıldız Kültür Öğrenci Derneği, YTÜ Basit Makine fanzini), Özgür Lise, Sine - SEN, TODAP (Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği)’lı öğrenciler, Tıp Öğrenci Kolu (TÖK)...

Ankara’dan: A.Ü. Bilim ve Sanat Araştırmaları Topluluğu, A.Ü. Gözlük Gazetesi, A.Ü. Şarlo Sinema Topluluğu, DTCF Paylaşım Atölyesi Girişimi, A.Ü. Sessizsiniz Fanzin, Gazi Üniversitesi Divit Fanzin, Korsan Tiyatro Topluluğu, ODTÜ LGBTT, Özgür Eğitim Platformu, Özgür Lise, Propaganda Sanat, TODAP’lı öğrenciler, Tıp Öğrenci Kolu (TÖK)...

Adana’dan: Çukurova Öğrenci Derneği (ÇÖDER),

Antakya’dan: Don Quichotte dergisi, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencileri

Çorlu’dan: Namık Kemal Üniversitesi Örencileri

Edirne’den: Trakya Üniversitesi Öğrencileri

Eskişehir’den: Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Öğrencileri

Çanakkale’den: Çan Gençlik İnisiyatifi, Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri

Mersin’den: Mersin Üniversitesi Öğrencileri, TODAP’lı öğrenciler

İzmir’den: Ege Üniversitesi Öğrencileri

Kırıkkale’den: Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri

Afyon’dan: Afyon Kocatepe Üniversitesi Malzeme ve Teknoloji Kulübü (MATEK)

Zonguldak’tan: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğrencileri

Kocaeli’den: Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri

Rize’den: Rize Üniversitesi Öğrencileri