CHP İstanbul İl Başkanlığı, salgın günlerinde artan kaygı ve karamsarlık duygularını edebiyat yoluyla umuda dönüştürmek için düzenlediği “Korona günlerinde umut” konulu öykü yarışmasının sonuçları açıklandı.

Korona günlerinde umut verdiler

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Korona günlerinde umut” konulu öykü yarışması sonuçlandı. CHP yaptığı açıklamada “Birbirinden güzel öyküleriyle yarışmamıza katılan, emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Seçici kurulumuzun öykülerini ödüle layık gördüğü yazarlarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, salgın günlerinde artan kaygı ve karamsarlık duygularını edebiyat yoluyla umuda dönüştürmek için düzenlediği “Korona günlerinde umut” konulu öykü yarışmasının sonuçları açıklandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın salgın sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerine ithaf ettiği öykü yarışmasına başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden onlarca öykü geldi.

Yarışmanın seçici kurulunda Doğan Hızlan, Adnan Özyalçıner, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Baki Asiltürk, İbrahim Dizman, Levent Turhan Gümüş ve Ahmet Bozkurt yer aldı. Seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucu Onur Akbaba, “Guguk Kuşu” adlı öyküsüyle birinci; Özge Doğar Yaşar, “Kolonya İster Misiniz?” adlı öyküsüyle ikinci; Elif Can Tek ise “Bir Garip Zaman” adlı öyküsüyle üçüncü oldu. Selda Savaş Çelik, “Azize”, Elena Gavuraki ise “Korona Canım Olmasa” öyküleriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 100, ikinciye 75, üçüncüye 50, mansiyon ödülüne değer görülen eserlerin sahiplerine ise 10 kitap hediye edilecek. Ödüller, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

CHP, öykü yarışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Amacımız, alıştığımız hayattan farklı bir hayatı yaşamak zorunda kaldığımız bu günlerde insanlarla aramıza mesafe koyarken yarına olan umutlarımızı arttırmak, yaratıcılığımızı ortaya çıkarmak ve zamanımızı daha anlamlı daha faydalı hale getirmekti. Öykü yarışmamıza dayanışmayı, paylaşmayı, sevgiyi ve gelecek güzel günler umudunu sesleyen onlarca öykü geldi. Birbirinden güzel öyküleriyle yarışmamıza katılan, emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Seçici kurulumuzun öykülerini ödüle layık gördüğü yazarlarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.