Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, Almanya’da Ulusal Sağlık İhtiyat Programı hayata geçecek. Bu kapsamda, sağlık sisteminin Covid-19 ve benzeri bir salgına karşı dirençli olması için gerekli düzenlemeler yapılacak.

Koronavirüs: Almanya, ‘Ulusal Sağlık İhtiyat Programı'nı hayata geçiriyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından, gelecek yıl Ulusal Sağlık İhtiyat Programı'nın hayata geçirileceğini söyledi.

‘BAŞARISIZLIĞI ÖNLEMEK İSTİYORUZ’

Spahn, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, sağlık sisteminin Covid-19 ve benzeri bir salgına karşı dirençli olması gerektiğine işaret ederek, "Bu amaçla 2021 yılı sonuna kadar Ulusal Sağlık İhtiyat Programı'nı uygulamaya karar verdik. 19 bölgede medikal depoları kurulacak. Buralarda yerli üretim solunum cihazları, maske, ilaç ve virüse karşı koruyucu tulumlar depolanacak" dedi.

Küresel salgının herkese daha fazla önlem alınması gerektiğini öğrettiğine dikkati çeken Spahn, "Acil durumlarda özellikle hastanelerde, huzurevlerinde ve muayenehanelerde çalışanlara destek oluyoruz. Sağlık sistemimizin malzeme eksikliği nedeniyle başarısız olmasını önlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da toplam vaka sayısı 1 milyonun üzerine çıkmıştı.