Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1873’eyükseldi. Hastalığa karşı mücadele veren Vuhan Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Liu Zhimming da virüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Koronavirüs can almaya devam ediyor

Haber Merkezi

Çin’in Hubei eyaletindeki Vuhan şehrinde ortaya çıktıktan sonra Çin dışında 26 ülkeye de yayılan yeni tip koronavirüsünün yarattığı can kayıpları artmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle Çin’de ölenlerin sayısı 1873’e yükselirken ölümlerden biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde oldu. Asya’nın yanı sıra Avrupa’da da can kaybı yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Fransa’nın başkenti Paris’te Çinli bir turist koronavirüsünden yaşamını yitirdi. Bunun dışında Asya’da ise Japonya, Filipinler ve Tayvan’da birer kişi koronavirüsünden hayatını kaybetti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede koronavirüsü salgınına yakalandığı kesinleşen vaka sayısı 72 bin 436’ya, Hong Kong’da 60’a çıktı. Bunlardan 11 bin 741’inin durumu ciddi. Makao Özel İdari Bölgesi’nde 10 olan vaka sayısı, Tayvan’da ise 22. Çin dışında koronavirüsünün görüldüğü ülkeler ve vaka sayıları şöyle: “Japonya 519, Singapur 77, Tayland 35, Güney Kore 31, Malezya 22, Vietnam 16, Almanya 16, ABD 15, Avustralya 14, Fransa 12, İngiltere 9, Birleşik Arap Emirlikleri 9, Kanada 8, Filipinler 3, Hindistan 3, İtalya 3, Rusya 2, İspanya 2, Belçika 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, İsveç 1, Kamboçya 1, Finlandiya 1, Mısır 1.”

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve aşısını bulmak için ise çalışmalar sürüyor. Koronavirüsünün en fazla risk yarattığı grup ise 80 yaşın üstünde olanlar ve sağlık çalışanları. Çin Hastalık Kontrol Önleme Merkezine göre salgına yakalananların yüzde 80’i hastalığı hafif geçiriyor. Ayrıca Çin kaynaklarının belirttiğine göre Ocak ayından bu yana vaka sayısı ilk defa 2 binin altına düştü. Çin’de hastalığın daha da çok yayılmasını engellemek için alınan sert önlemler sürüyor. Salgının başladığı Hubei bölgesinde pazar günü yeni önlemler alındı; kişisel araçların kullanımına kısıtlamalar getirildi ve birçok kamu binası kapatıldı. Bazı site ve apartmanlara giriş-çıkışlar yasaklandı. CNN International’ın tahminine göre yaklaşık 780 milyon kişi, yani neredeyse ülkenin yarısı karantina altında yaşıyor.