Salgın nedeniyle ertelenen terhisler bugün başladı

Koronavirüs nedeniyle ertelenen terhisler bugün başladı

Millî Savunma Bakanlığı'nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bir ay ertelediği terhisler bugün itibarıyla başladı. Terhis belgelerini alan askerler, kışlalardan ayrıldı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 31 Mayıs tarihinde birliklerden on binlerce askerin alınacak önlemler çerçevesinde terhis olacağını açıklamıştı.

Tezkerelerini alan askerler TSK tarafından otobüslere bindirildi. Çantaları dezenfekte edilen ve maske takan askerler ayarlanan otobüslerde sosyal mesafe kuralına uyuldu.

koronavirus-nedeniyle-ertelenen-terhisler-bugun-basladi-738065-1.

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli Yüzbaşı Seçkin Tekin, "Yolculuk esnasında her iki kişilik koltukta bir kişi seyahat edecektir. Şoförler dahil tüm personel maske takacak ve maskeler her üç saatte bir değiştirilecek şekilde personele teslim edilmiştir. İntikal boyunca herhangi bir mola verilmeyecek. Öğle yemekleri araçlarda yenilecektir. Alınan tüm bu tedbirler ve sağladığımız ulaşım imkanlarıyla terhis olacak erbaş ve erlerimiz, kışlalarından evlerine kadar bulaş riski gözetmeksizin ailelerine gönderilecektir" dedi.

koronavirus-nedeniyle-ertelenen-terhisler-bugun-basladi-738066-1.

Nisan ayında askerliğe alınacak 53 bin kişinin askerliğe başlaması ertelenmiş, Kasım 2019’da zorunlu askerliğe başlayan 66 bin kişinin de askerlik süreleri bir ay uzatılmıştı.