Koronavirüs salgını tüm yönleriyle yarın BirGün’de

BirGün, yarın tüm yönleriyle koronavirüs meselesine mercek tutan bir sayı ile çıkıyor. BirGün’de yarın günlük gelişmeler aktarılırken Bilim sayfamız ve Pazar ekinde ise dünyanın en sıcak gündem maddesi olan konuya çeşitli yönlerden ışık tutulacak.

Bilim sayfasında Çağhan Kızıl, virüsün genlerle bağlantılı olduğu iddialarını değerlendirdi.

BirGün Pazar’da ise eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Raşit Tükel, Koronavirüsün toplum üzerindeki etkilerini ve ortaya çıkabilecek sonuçları yazdı.

Anıl Aba ve Ozan Gündoğdu ise virüsün Türkiye’ye girmesinin ardından artırılan fiyatlar üzerinden ‘serbest piyasa’ ekonomisini ve bundan kimlerin kazançlı çıkacağını değerlendirdi.

Sermayenin virüsün yayılmasındaki payını anlatan Oğuz Oyan kapitalizmin mutlaka aşılması gerektiğini yazdı.

Mehmet Şişman koronavirüs üzerinden neoliberal ekonomiyi John Stuart Mill ve Karl Marx’ın görüşlerini karşılaştırarak analiz etti.

Psikiyatrist Yankı Yazgan virüsün yeni toplumsal dayanışma modelleri üretebileceğini ve bilinmezliğin yol açtığı kaygıları anlattı.

Uzman Psikolog Nesli Zağlı medyada ‘kelle paça yiyin’ diyenlerin değil, bilim insanlarının dikkate alınması gerektiğini ve bu dönemde ötekinin duygularını daha iyi anlayabileceğimizi yazdı.