Japonya’da yaşanan son yılların en büyük ekonomik sıkıntısının Koronavirüs nedeniyle daha da derinleşebileceği ve Tokyo Olimpiyatlarını olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor

Koronavirüs 'Tokyo Olimpiyatları'nı olumsuz etkileyebilir

Japonya ekonomisi, son 6 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor. Geçen yıla oranla artan vergiler, tüketici ve iş harcamalarını olumsuz etkilerken, Koronavirüsün ekonomideki düşüşü derinleştireceği ön görülüyor. Reuters’tan Leika Kihara ve Daniel Leussink haberine göre; uzmanlar, üretime ve turizme zarar veren salgının önümüzdeki aylarda kontrol edilememesi durumunda Japonya ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini söylüyor.

Virüsün turizme ve ihracata yönelik olumsuz etkisinin olduğunu dile getiren NLI Araştırma Enstitüsü yönetici araştırma görevlisi Taro Saito, eğer çözüm bulunamazsa Tokyo Olimpiyatları'nın bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirtti.

Öte yandan, Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura yaptığı açıklamada; hükümetin koronavirüs salgınını durmak için gerekli tüm adımları atmak için hazır olduklarını söyledi.

Nishimura , “Japonya ekonomisinin toparlanacağını umuyorduk. Koronavirüsün yurtiçi ve yurtdışındaki ekonomiler üzerinde yarattığı olumsuz etkilere karşı hazırlıklı olmalıyız ”dedi.