Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün; Sakarya, Adıyaman, Isparta, Gümüşhane ve Karaman’da birçok yerleşim yeri karantina altına aldındı.

Koronavirüs vakaları artıyor: 5 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında görülen artış, karantina uygulamalarını da beraberinde getiriyor. Ülkede son olarak Sakarya, Adıyaman, Isparta, Gümüşhane ve Karaman’da birçok bölge karantina altına alındı.

Karantinaya alınan bölegelere ilişkin detaylar şöyle:

SAKARYA

Sakarya'nın Geyve ilçesinde koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Covid-19 ile mücadele çerçevesinde, Kaymakam Mustafa Kutlu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca İhsaniye Mahallesi'nin son günlerde vaka sayılarındaki artış ve vakaların kümeleştiğinin tespit edilmesi üzerine 10 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kapattı. Öte yandan mahallede bulunanların ihtiyaçlarının ilgili birimlerce karşılanacağı belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 57 adres karantina altına alındı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleriyle ilgili yeni karantina kararları aldı. Türkiye’nin risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman’da, 57 adres için karantina kararı alındı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin yaşadığı 57 adreste 10 gün süreyle karantina kuralları uygulanacak.

koronavirus-vakalari-artiyor-5-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-850027-1.

ISPARTA

Isparta’da Eğirdir ilçesine bağlı Yukarıgökdere köyü, vaka ve temaslı sayısının artması nedeniyle 10 gün süreyle karantina altına alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, "İlçemiz Yukarıgökdere köyünde Covid-19 vakalarının ve temaslı sayısının çok olması nedeniyle (Covid-19) enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Yukarıgökdere köyü, 08.03.2021 tarihi saat 13.00 itibariyle 18.03.2021 tarihi saat 13.00'e kadar 10 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmıştır. Ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından gerekli önlemlerin titizlikle alınmasına, karantina sürecinde yasaklara aykırı davranışta bulunanlara İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına riayet etmemekten dolayı 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir" dedi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi Bengim Apartmanı A Blok'ta pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle karantina kararı aldı.

Karantinanın, yeni bir değerlendirme yapılıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

KARAMAN

Karaman'da, koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında bir apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplandığı bildirildi.

Açıklamada, Yunus Emre Mahallesi 2265. Sokak'ta bulunan bir apartmanın, pozitif vaka görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı kayedildi.

AA-İHA