Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüse yakalanan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti.

Haberi Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Taşçıoğlu, teşhis konulmasına ilişkin olarak sosyal medyadan bu videoyu yayınlamıştı.

İMAMOĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından hayatını kaybeden Taşcıoğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

" Hayatlarını riske atarak çalışan bu sürecin kahramanları sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz. Koronavirüs tedavisi devam eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim."

“ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, corona virüsü teşhisi koyulan Cemil Taşcıoğlu’nun akıbetini oğlu Onur Taşcıoğlu’na sormuştu.

Taşcıoğlu, “Babam hala entube durumunda. Bağışıklık sistemi virüsle büyük mücadelede” yanıtını vermişti.

Taşcıoğlu’nun vefat haberi sonrası bir paylaşım yapan Kaftancıoğlu, “Cemil Hocamızı kaybettik. Çok ama çok üzgünüm” dedi.

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşçıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşçıoğlu’nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

Cemil Taşçıoğlu'nun “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri”, “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlarında kitapları olduğu biliniyor.