Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Kocaeli, Bursa, Urfa, Batman ve Kütahya’da birçok ev ve bina karantina altına alındı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 5 ilde birçok bina karantinaya alındı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından görülen pozitif vakalar nedeniyle karantina uygulamaları da devam ediyor.

Ülkede son olarak Kocaeli, Bursa, Urfa, Batman ve Kütahya’da birçok nokta karantinaya alındı.

5 şehirde karantina altına alınan ev ve bina şu şekilde:

KOCAELİ

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 6 apartman karantinaya alındı.

Abdi İpekçi ve Kazım Karabekir mahallelerinde, katıldıkları bir düğünde temaslı pozitif vakaların görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 80 kişinin yaşadığı 6 binanın karantinaya alınmasına karar verildi.

Düğüne katılanlardan 3 kişinin sonuçlarının pozitif çıktığı ve temaslı oldukları 3 kişiye daha virüsü bulaştırdıkları, vaka sayısının halihazırda 6 kişi olduğu bildirildi.

Darıca Belediyesine bağlı zabıta ekipleri tarafından karantinaya alınan binalara gıda kolisi bırakıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, yaptığı açıklamada, koranavirüsün ilçede görüldüğü ilk günden itibaren verilen emek, gösterilen çabanın son günlerde anlamını yitirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen bir düğün organizasyonunda üç pozitif vakanın ve temaslılarının fütursuzca davranması 6 adreste karantina uygulanmasını zorunlu kılmıştır. Gayretli çalışmalarımız sonucunda vakaların sıfıra indiği son dönemde bu ve buna benzer olayların yaşanması, bizi ve tüm sağlık çalışanlarımızı fevkalade üzmüştür. Darıca'da yaşayan tüm halkımızdan ricamız, maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni ve genel temizlik kurallarına uyulmaları, gerekmedikçe sokağa çıkılmaması, kalabalık ortamlardan uzak durmaları, iş yerlerinde çalışanların kişisel koruyucu ekipmanlar kullanmaları ve Sağlık Bakanlığımızın talimatlarına riayet etmeleridir. Unutulmamalıdır ki, asker uğurlamaları, düğün ve eğlencelerimiz kabusa dönebilir. Kendiniz ve sevdikleriniz için virüse davetiye çıkarmayın."

BURSA

Bursa'nın Kestel ilçesinde, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Covid-19 görülen vakaların artması sebebiyle Yeni Mahalle Doğu Sokak'ta bulunan bir apartmanda bugünden itibaren 14 günlük karantina uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirin alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, Bozova'da 2, Eyyübiye'de 19, Harran'da 1, Hilvan'da 2, Karaköprü'de 30, Siverek'te 3 ve Viranşehir'de 8 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 64 evdeki karantina ise sona erdirildi.

koronavirusle-mucadele-kapsaminda-5-ilde-bircok-bina-karantinaya-alindi-757074-1.

BATMAN

Batman’ın Gercüş ilçesinde 3 ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Gercüş'e bağlı Yoloğzı Mahallesinde 1, Kayapınar beldesi Pınarbaşı Mahallesinde 1 ve Doruk köyünde de 1 ev koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile salgınının yayılmasını önlemek ve yurttaşları salgından korumak amacıyla korona virüse yakalanan 3 kişinin oturduğu evler 14 gün boyunca giriş çıkışlar yasaklandı, güvenlik güçleri tarafında evlerin girişi kapatılırken, filyasyon ekipler evlerde oturanlara test işlemine başladı.

KÜTAHYA

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 2 evin koronavirüs (Covid-19) vaka nedeniyle karantinaya alındığını bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim Başkanlığı’nda toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı'nda, koronavirüs (Covid-19) vaka nedeniyle ilçe merkezi Kekliktepe Mahallesi'nde 1 ev, Hisarbey köyünde 1 evin karantinaya alındığı, 3 Temmuz 2020 tarihinde Karacaören köyünde Koronavirüs (Covid-19) vaka nedeniyle başlatılan karantina uygulamasının da 20 Temmuz 2020 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.

Ev karantinası ve diğer emirlere uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32’inci maddesine göre idari para cezası ve diğer yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

AA-İHA