Koru: Erdoğan Saray denilen yeri kendisinden versin

Özellikler seçimlerden bu yana başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzerer AKP'yi eleştiren ve bu yüzden yandaş yazarların hedefi haline gelen gazeteci ve Habertürk yazarı Fehmi Koru, Kaçak Saray'ın boşaltılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun'a verdiği söyleşide koalisyon pazarlıkların sürdüğü bir dönemde süpriz önerisini tartışmaya açan Koru, "Bence Erdoğan sarayı muhaliflerinin şart koşması olmasa bile kendisi vermelidir. Bu bir geri adım değil. Başkanlık sistemi gündemden kalktı. Saray denilen yerin de yapılma amacına uygun olarak başbakanlık ve ilgili birimleri barındıran bir tesise dönüşmesinde yarar vardır” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İngiltere’deki üniversite yıllarında aynı evi paylaşan Koru, Ahmet Sever'in çok ses getiren kitabı da yorumlayarak Gül'ün hukuken sakıncalı bulunan 14 maddenin değiştirilmesi üzerinde bakanlarla uzlkaştığını, ancak daha sonra yasa aceleyle, herkesten habersiz olarak Meclis'ten geçtiğini savundu.

DAVUTOĞLU YÜCE DİVAN'DA KARARLI
Koru'nun bir diğer iddiası ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanı Yüce Divan'a göndemekte "kararlı" olması. Bakanların artık partinin içinde olmadığına dikkat çeken Koru, "Ahmet Davutoğlu'nun özellikle kararlı olduğunu biliyorum. Engellendi. Ama bugün o bakanlar Meclis'te yoklar. Bu Meclis onlar hakkında daha rahat hareket edecektir. Kaldı ki o insanlar için de yararlı bu" dedi.

Koru ayrıca koalisyon nedeniyle Davutoğlu'nun önünde engel kalmadığını öne sürdü. Koru ayrıca Gül'ün ilk dinlediğinde tapelere inanmadığını ancak "sonrasını bilmediğini söyledi."