4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de hayvan katliamı devam etti. İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 14 köpek zehirlenerek öldürüldü

Koruma gününde bile 14 köpek öldürüldü!

Yaren çolak

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine bağlı Karaağaç mahallesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde 14 sokak köpeği katledildi. Belediye ekipleri mama vermek için bölgeye gittiğinde boş bir arazide 14 köpeğin cansız bedenini buldu.

Hayvan severler ve bölge halkının tepkisine neden olan olayla ilgili belediye ve jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Şefi Deniz Aygun, “14’ü de zehirlenmeye bağlı ölmüşler. Tavuk etinin içine zehir konulmuş” dedi.


Köpeklerin kimliği belirsiz şahıslar tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen Aygun, “14 tane ölü hayvan vardı. Hepsinin de belirti ve semptomları aynıydı. Tavuk etinin içine zehir konulmuş” ifadelerini kullandı.

KONTROLLERİ ARTIRDIK

Bölgede sokak hayvanlarına yönelik bu tarz bir olayın ilk kez gerçekleştiğini ancak kontrolleri arttırdıklarını belirten Aygun, “Bizim her gün besleme yaptığımız alan. Normalde biz o saatlerde gittiğimizde onlar gelirdiler. O gün gelmediler. Orası boş bir arazi. Kameraların vs. görmediği kuytu bir alan” diye konuştu.

***

Hayvan hakları Meclis gündeminde

CHP’li vekiller Ali Öztunç, Gülizar Biçer Karaca, Sera Kadıgil ve Deniz Yavuzyılmaz hayvan hakları ile ilgili kapsamlı düzenleme öngören 4 farklı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Hayvan hakları yasasını yeni yasama yılının ilk yasası olarak yasallaştıralım diyen Gülizar Biçer Karaca, “TBMM’de tüm partilerin uzlaşısı ile kurulan hayvan hakları araştırma komisyonu tam bir yıl önce çalışmalarını tamamlayarak raporunu kamuoyu ile paylaştı. Aradan geçen bir yıla rağmen hayvan hakları yasasının esamesi bile okunmadı. Yasayı çıkaracağız söylemleriyle kamuoyu ve toplumun vicdanı oyalanmaktadır. Hayvan dostlarımızın haklarını teslim etmek, sadece bir gün değil 365 gün hayvan hakları günü olması için kanun teklifimiz acilen yasallaşmalı” ifadelerini kullandı.

Karaca yasa teklifinin detaylarını şu sözlerle paylaştı: “Hayvan öldürme, eziyet ve kötü muamele gibi fiilleri TCK kapsamına alan bir kanun teklifi verdik. Hayvan öldürme, eziyet ve kötü muamele suç sayılacak ve failler buna göre cezalandırılacak.”