Diyarbakır’da yaşayan Melek Ayva, boşanma aşamasında olduğu erkek Zülküf Ayva tarafından geçen ay 7 yerinden bıçaklandı. Daha önce 10 kez uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen Ayva, “Tehditlerine devam ediyor. Yakalamaları için ölmemi mi bekliyorlar” dedi.

Koruma kararı şiddeti engellemedi
Fotoğraf: Depo Photos

İlayda KAYA

Diyarbakır’da yaşayan 25 yaşındaki Melek Ayva, boşanma aşamasında olduğu 32 yaşındaki Zülküf Ayva tarafından ölümle tehdit edildi. Daha önce 10 kez uzaklaştırma aldırdığını söyleyen Ayva geçen ay işyerine gelen Zülküf Ayva tarafından 7 yerinden bıçaklandığını söyledi. Melek Ayva, yetkililerden yardım isteyerek “Onu yakalamak için ölmem mi gerekiyor. Beni koruyun” diyerek isyan etti.

Melek Ayva, BirGün’e açıklamalarda bulunarak, geçen ayın 1’inde Zülküf Ayva’nın işyerine gelerek kendisine saldırdığını söyledi. Ayva, olay gününü şöyle anlattı: Geçen ayın 1’inde öğle saatlerinde işteydim. Elektronik kelepçesi bağlı olmasına rağmen evli olduğum erkek işyerime geldi. Bende cihaz var ve yaklaştığı zaman benim bilgim oluyordu ama kelepçeyi çıkararak gelmiş. Dışarı çıktım. Arkamı döndüğümde onu gördüm. Önce sırtıma yumruk attı. Dengemi kaybettikten sonra beni kendine çekerek 7 yerimden bıçakladı. 2 tanesi yüzüme olmak üzere bedenimin birçok yerine darbe aldım. Benim yaşamam bile büyük bir şans.”

KORKUM HİÇ GEÇMEDİ

Zülküf Ayva’nın madde bağımlısı olduğunu ve cezaevinde kaldığını da söyleyen Melek Ayva, “‘Ya benimsin ya kara toprağın. Seni başkasına bırakmam’ diyerek saldırdı. Yıllardır en az 10 kez uzaklaştırma kararı aldırdım. Bıçaklı saldırının ardından uzaklaştırma süresini 6 aya çıkardılar ama nafile. Benim can güvenliğim yok. İsterlerse süreyi 1 yıla çıkarsınlar. Kelepçeyi çıkardıktan sonra geri takmadı ve kayıplara karıştı. Onu bulmadıkları sürece benim için bu korku hiç geçmeyecek” dedi.

ÇOCUKLARIM ŞİDDET GÖRDÜ

4 ve 7 yaşında 2 çocuğu olduğunu söyleyen Melek Ayva, “İki kez sığınma evine gittim. 1 ay arayla kaldım ama çocuklarımdan, ailemden daha fazla uzak kalamadım. Çocuklarım için çabaladığım, çalıştığım için de sinirlendi. Geçici süreliğine velayetlerini aldım, 2 aylığına verdiler. Onların da can güvenliği yok. Çocuklarıma da şiddet uyguluyordu. Madde kullanıp satmaktan, kadına şiddetten, elektronik kelepçeyi çıkarmaktan suç işledi, işlemeye de devam ediyor” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Ayva, “Beni öldürmesini mi bekliyorsunuz? Koruma kararları bir işe yaramıyor. Polisler onu sadece T.C.’sinden arıyor. Yakalanacağını bildiği için kimlik kullanmıyor. Başka telefon numarasından bayramda aradı. Tehditlerine devam etti. Korkuyorum. Silvan’da kaldığını öğrendim. Polislere bildirdim hâlâ bir gelişme olmadı. Aksine ‘Benimle dalga mı geçiyorsun’ diyerek çıkıştılar. İsteseler çoktan bulurlardı. Yakalasınlar. Ailem de ben de tehlike altındayız. Yakalamak için ölmemi beklemesinler” ifadelerini kullandı.

***

KATLETTİKTEN SONRA YAKTI

Tokat’ın Atlıdere Mahallesi’nde yaşayan Kamil Öğüt, gelini Hatice Öğüt’ün evine gidip av tüfeğiyle vurarak katletti. Ardından Kamil Öğüt, Hatice Öğüt’ün cesedinin üzerine ahırdaki samanları atıp, ateşe verdi. Alevler, komşuların müdahalesiyle söndürüldü. Sağlık ekipleri, Öğüt’ün hayatını kaybettiğini ve cesedinin bir bölümünün yandığını belirledi. Jandarma daha sonra kaçan Kamil Öğüt’ü olay yerine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık alanda, suç aleti av tüfeğiyle yakalayıp, gözaltına aldı.

***

38 BIÇAK DARBESİNE 18 YIL CEZA

İzmir Karşıyaka’da yaşayan 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Aycan Kıncı’yı boşanmak istediği için çağırdığı restoranda 38 yerinden bıçaklayan 28 yaşındaki Burak Kıncı’ya 18 yıl hapis cezası Yargıtay’da onandı. Kararı değerlendiren Aycan’ın avukatlarından Elif Büşra Berber, "Sanığın, müvekkile karşı olan eylemi eşi kasten öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmiş ve alt sınırdan uzaklaştırılarak 18 yıl hapis cezasına hükmedilmiştir" dedi.

***

SOKAK ORTASINDA DARBEDİLDİ

Aksaray’da Meryam Şerruh, oğlu Mustafa J. ile yürürken boşandığı erkek Yusuf J. tarafından barışma isteğini reddettiği bahanesiyle darbedildi. Sağ kolu kırılan Meryam Şerruh ile oğlu Mustafa J., hastaneye kaldırıldı. Anne ve oğlu tedavilerinin ardından polis merkezine gidip, şikâyetçi oldu. Polis Yusuf J.’nin yakalanması için çalışma başlattı.