Mamak Belediye Başkanı Köse’nin borçlanma talebinin oylanması sırasında AKP’lilerin muhalefetten sayıca az olduğu fark edilince toplantıya ara verildi, AKP’lilerin salona çağırılmasının ardından oylamaya geçildi.

Köse kazanana kadar maç bitmez

Mustafa BİLDİRCİN

Skandallar ile anılan AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin borçlanma talebinin oylanması sırasında salondaki AKP ve MHP’li üyelerin azınlıkta olduğunu fark eden oturum başkanı, aniden 1 saat ara verdi.

AKP’li Murat Köse yönetimindeki Mamak Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantılarının son oturumu 11 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin, “71 milyon 800 bin TL borçlanma” talebi görüşülürken salonda AKP ve MHP’li üyelerin azınlıkta olduğunu fark eden Meclis Başkanı, “Toplantıya bir saat ara” kararı aldı. Salondan yükselen tepkileri görmezden gelen Meclis Başkanı salondan ayrıldı. CHP ve İYİ Partili üyelerin hukuksuz olduğu savunulan kararı yargıya taşıyacağı öğrenildi.

MURAT KÖSE KRİZİ

Yaşananları BirGün’e anlatan Mamak Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ferat Tokmak, “Teklifin geçmeyeceğini anlayınca böyle bir karar aldılar” ifadesini kullandı. Bütçe taleplerinin kabul edilebilir olduğu oranda CHP gurubunca desteklendiğinin altını çizen Tokmak, “Fakat Murat Köse, ‘Ben ne dersem herkes onaylamak zorunda’ anlayışıyla hareket ediyor. Meclis oturumunda yaşananlar bir Murat Köse krizidir” diye konuştu.

KORKUYLA ALINDI

Köse’nin her konuda antidemokratik davrandığını ifade eden Tokmak, şunları kaydetti:

“Dün gördük ki kendi meclis üyeleri bile Köse’ye, ‘Dur’ demek istedi. Oylama sırasında yetkileri olmamasına rağmen birden grubumuza bile sorulmadan hukuksuz şekilde ara verdiler. Bu karar, tamamen korkuyla alınmış bir karardır. Biz Murat Köse'nin yalvararak o salona AKP Meclis Üyelerini getirdiğini biliyoruz. Mamak’ta CHP Grubu olarak Murat Köse’nin borç taleplerini araştırıyoruz. Mamak halkına faydalı olmayacağını düşündüğümüz her şeye 'hayır' demeye devam edeceğiz.”