Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu bugün yapılacak. Meclis Genel Kurulu'na CHP'nin katılmama kararı devam ederken MHP ve DSP katılıp adaylarına oy verecek

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 15.00'de TBMM Başkanı Koksal Top-tan'ın toplantı yeter sayısını belirlemek üzere yapacağı yoklama ile açılacak. Genel Kurul'da 367 ve üzerindeki sayıda milletvekili bulunduğunun tespit edilmesi durumunda cumhurbaşkanı seçiminin 2. tur gizli oylamasına geçilecek.

Milletvekilleri, illerine göre adları okunduktan sonra salonda kurulacak kabinlerde oy kullanacak. Cumhurbaşkanı seçiminde AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çak-makoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak. Genel Kurulda 20 Ağustos Pazartesi günü yapılan ilk tur oylamada, AKP'li Gül 341, MHP'li Çakmakoğlu 70, DSP'li İçli ise 13 oy almıştı. Adayların 2. turda cumhurbaşkanı seçilebilmesi için en az 367 milletvekilinin oyunu alması gerekiyor. Bu turda da adayların yeterli oyu alamaması durumunda 3. tur oylama 28 Ağustos Salı günü yapılacak. Üçüncü turda salt çoğunluğun (276) oyunu alan aday, Türkiye Cumhu-riyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilecek.

PARTİLERDE TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ YOK
İkinci tur oylama öncesinde siyasi partilerde ise tavır değişikliği yok. Cumhurbaşkanı adayı çıkaran MHP ve DSP, adaylarının son tura kadar yarışması konusunda kararlılığını sürdürürken, her iki parti de, oylamaya katılarak kendi adaylarını destekleyecek. CHP ise birinci turda olduğu gibi diğer turlara katılmama kararını sürdürüyor.

DTP'NİN ÇEKİNCESİ SÜRÜYOR
DTP ise Gül'e destek şartını "Kürt sorunu"na değinmesi olarak belirlemişti. DTP Gül'den bu yönde bir adım gelmemesi durumunda birinci turda olduğu gibi oylamaya katılarak boş oy kullanacak. Gül'e ikinci turda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüboğlu destek verecek.

Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise oylamaya katılacak ancak Gül ya da bir başka aday lehine oy kullanmayacak. Oylamaya Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise katılmayacak. Gül'ün ikinci turda alacağı oyun 342 olması bekleniyor.

EVRIN GÜVENDİK ANKARA