Koop-İş Sendikası, Koton’da geçtiğimiz günlerde gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler için basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama, “Arkadaşlarımız işe geri alınana kadar da mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Koton’da işten çıkarmalara tepki: Arkadaşlarımız işe geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğiz

AYCAN KARADAĞ

Giyim sektörünün önde gelen mağazalarından ve 6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton'da çok sayıda işçi işten çıkarıldı. İzmir’de de toplamda 14 işçi işten çıkarıldığı öğrenildi. Alsancak’ta bulunan Koton Mağazasında işten çıkartılan işçiler için, Türk-İş’e bağlı Koop İş Sendikası bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Koop-İş İzmir Şube Başkanı Umut Başyayla, Koton işvereni çalışanlara yönelik yazılı bir açıklama yayımlayarak, uzun süredir yaptığı haksız, hukuksuz uygulamalarının bir kısmına son vereceğini duyurduğunu belirterek, “Böylelikle sendikamız, henüz toplu iş sözleşmesi görüşmesine başlamadan, Koton işçilerinden aldığı güç ile hak almayı, kazanım elde etmeyi başardı” diye konuştu.

YANLIŞTAN VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ

İşveren ile sorunların çözümü için masaya oturmak istediklerini ifade eden Başyayla, “Bugüne kadar, çalışanların sesine kulak vermeyen, daha iyi çalışma koşulları talep eden işçilerini, Instagram’da bir gönderiyi beğeni yaptığı bahanesiyle tazminatsız işten çıkaran, uzun çalışma saatleri karşısında ezilen işçilerini görmezden gelip, haklarını vermeyen, oluşan sayım açıklarının acısını yıllarca çalışanlarından çıkaran Koton işvereni yayımladığı duyuruda, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren standart shift uygulamasına geçildiğini, yemek ücretlerinin iyileştireceğini, primlerdeki sayım eksiği uygulamasının kaldıracağını ifade etmiştir. Arkadaşlarımız işe geri alınana kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Buradan işvereni bir kez daha uyarıyor, yanlışından vazgeçmeye, işten çıkardığı arkadaşlarımızı işe geri almaya ve sorunların çözümü için sendikamızla diyalog kurmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

koton-da-isten-cikartmalara-tepki-arkadaslarimiz-ise-geri-alinana-kadar-mucadeleye-devam-edecegiz-651326-1.