AKP’li Bergama Belediyesi tarafından 19 adet tarla vasfındaki köy arazisinin satışa çıkarılmasına bir tepki de Bergama Demokrasi Platformu’ndan geldi. Yapılan açıklamada, “Köylülerin tarım arazisini satarak yapacağınız yolu istemiyoruz” denildi.

Köy arazisini satışa çıkaran AKP'li Bergama Belediyesi'ne tepki

BİRGÜN EGE

Bergama Demokrasi Platformu, AKP’li Bergama Belediyesi tarafından 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesine devredilen toplam 831 bin 938,56 metrekare büyüklüğünde 19 adet tarla vasfındaki köy arazisinin satılmasına, Adliye önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Avukat Muradiye Savran, AKP iktidarının tarıma büyük zarar verdiğini belirterek, “Köylülerin tarım arazisini satarak yapacağınız yolu istemiyoruz. Bergama Belediyesi son meclis toplantısında, 831 bin 939 metrekare verimli tarım arazisini AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile satışa çıkartmış bu kararla kamu vicdanı yaralanmıştır. Bergama belediye başkanı Hakan Koştu’yu uyarıyoruz, Bergamalı, tarım arazisi satarak ve köylülerin ahını alarak” yapılacak yol istemiyor” diye konuştu.

Savran, şunları dile getirdi: “Ata yadigârı topraklar köylülerin alın teridir. Köylerimizde hayırsever vatandaşların köyün okulunu camisini ve yoksulunu gözetmek için muhtarlıklara bağışladığı veya imece yoluyla köye kazandırılan tarım arazileri onlarca ailenin ekmek kapısıdır. Bergama belediyesini uyarıyoruz sizlere emanet edilen bu topraklara ihanet etmeyin, haraç mezat satmaya kalkışarak köylerimizde huzuru kaçırıp insanları açlığa mahkûm etmeyin. Aşağıkırıklar, Ayaskent, Çitköy, Dağıstan, Ferizler ve Kadıköy’ün tarım arazilerini sattırmamakta ve sonuna kadar korumakta kararlıyız. Bu tarlalar köylünündür, hangi siyasi anlayış satarsa satsın karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.”