Bilimsel, laik, demokratik ve karma eğitim ilkelerini yaşamla buluşturan Türkiye’nin ilk özgün eğitim kurumlarından Köy Enstitüleri, Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde “Fikir ve Kültür Günleri/2023” adı altında başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Köy Enstitüleri Ayvalık’ta yeniden hayat buldu: Fikir ve Kültür Günleri başladı

Kırsalın aydınlanması için yola çıkan ve bilimsel, laik, demokratik ile karma eğitim ilkelerini yaşamla buluşturan Köy Enstitüleri, kuruluşunun 83’üncü yılında, “Fikir ve Kültür Günleri/2023” adı altında başladı.

Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte; panel, söyleşi ve tematik film gösterimi üç gün boyunca Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde yapılacak.

Köy Enstitüleri Aydınlığından Günümüz Karanlığına başlıklı panelde, yazar Hayrettin Filiz moderatörlüğünde gazeteciler Sedef Kabaş, Yaşar Aydın ve Siyaset Bilimci Dr. Ali Mert Taşcıer, dünden bugüne köy enstitülerinin yansımasını masaya yatırdı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Türkiye'nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri’nün kuruluşunun 83’üncü yılında da Ayvalık’ta anmanın mutluğunu ve gururunu yaşadık. Salonu dolduran tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.