Köy mallarının satışı iptal edildi

Aycan KARADAĞ

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun Mart ayında gündeme getirdiği toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde olan 19 adet tarla vasıflı köy mallarının satış kararı, Ağustos ayı meclis toplantısında iptal edildi. MHP’li toplam 5 meclis üyesinin katılmadığı toplantıda İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ’un verdiği önerge CHP’li meclis üyelerinin desteğiyle kabul edildi. Önergenin kabulü için 14 oy verilirken, önergenin reddi için ise 11 oy verildi.

Avukat Olgu Altuğ meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün Bergamalılar için tarihi bir gün yaşandı. Mart ayında tüm itirazlarımıza rağmen, köylülerimizin atadan kalma verimli tarım arazilerinin satış kararı, CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın desteği ile iptal edildi. Bergama köylüsünün ata mirası şimdilik yine köylümüzde kaldı” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Ali Bor ise şöyle konuştu: “CHP Grubu olarak köy tüzel kişiliklerinden geçen ve köylülerimizin ata toprağı olan bu arazilerin satışına hiçbir zaman razı olmadık ve razı olmadığımızı belirttik. Oy çokluğu ile karar alınan meclis toplantısında birçok defa söz alarak bu karara razı gelmeyeceğimizi belirtmiştik. Hatta bir sonraki meclis toplantısında kararın iptali için önerge vermiştik. Bu önerge Millet İttifakının tüm itirazlarına rağmen AKP ve MHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilmişti. Bugünkü meclis toplantısında verilmiş olan ve bizlerin görüşlerini birebir yansıtan önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu sayede satış kararı iptal edilmiştir. Millet İttifakı olarak görüşümüz aynıdır ve değişmemiştir. Köylülerimizin ata topraklarının satılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Öte yandan köy mallarının satısı sonrası bölge halkının tepki gösterilmesinin ardından İYİ Parti Bergama İlçe Yönetimi tarafından açılan iptal davası açılmış ve İzmir 3.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

MHP İLE AKP ARASINDA ÇATLAK MI VAR?

MHP’lilerin meclis toplantısına katılmaması sonrası kulislerde MHP ile AKP’nin Bergama’da sorun yaşadığı iddia edildi. Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre; MHP’lilerin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’dan boşalan koltuğa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yıldırım’ın atanmasını istediği ancak Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın isteği üzerine Özcan Demir’in adında ısrar ettiği belirtildi. Bu durumun ittifak arasında çatlak yarattığı öğrenildi.