Koza Altın şimdi de Manisa’ya göz dikti!
Fotoğraf: Arşiv

BirGün EGE

Kayyum tarafından yönetilen Koza Altın İşletmeleri, İzmir ve Çanakkale’nin ardından şimdi de Manisa’ya göz dikti. Alaşehir’de orman ve tarım arazisi içerisinde antimon madeni açık ocak işletmesi yapmak için çalışma başlattı.

2015 yılından bu yana kayyum tarafından yönetilen Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Ege Bölgesi’nde İzmir ve Çanakkale’nin ardından şimdi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde maden ocağı açmak için harekete geçti.

Proje kapsamında Kayadibi Mahallesi civarında orman ve tarım arazisi içerisinde antimon madeni açık ocak işletmesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. 21,23 hektarlık alanda yapılması planlanan proje kapsamında işletme ve rehabilitasyon çalışmaları ile birlikte yaklaşık 4 sene olması planlanıyor.

Proje kapsamında yaklaşık 124 bin 800 ton cevher 3 senede üretilecek. Proje için bir yılda 312,13 adet patlama yapılacak. Kayadibi Mahallesine bağlı en yakın yerleşim yerlerine ise yaklaşık 620 metre mesafede yer alıyor. Proje alanına en yakın yüzey suyu, mevsimsel akış gösteren Kalli Deresi bulunuyor.