KPSS Yönetmeliği'nde değişiklik: Bir unvan için daha sözlü sınav getirildi

Kamu görevlerine ilk defe atanacaklar hakkında yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişikliğin Türkiye Adalet Akademisi'nin koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına yapılacak atamaları kapsayacağı belirtildi.

Kamu görevlerine ilk defe atanacaklar hakkında yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, Türkiye Adalet Akademisi'nde, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına alım yapılırken, KPSS'ye ek olarak sözlü sınav yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

MADDE 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğe ek 8 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"Ek Madde 9- Türkiye Adalet Akademisinin koruma ve güvenlik görevlisi kadrolanna, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre, 10/7/2003 tarihli 25164 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri kıyasen uygulanmak suretiyle, Akademi tarafından atama yapılır."