İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni, İngiltere’nin İtalya ile karşı karşıya geldiği EUR0 2020 finalinin yarısı kadar izleyiciye ulaştı. Cenaze ile final arasında fark 31 milyon izleyici.

Kraliçe’nin cenazesi, EURO 2020 finalinin yarısı kadar izlendi

İngiltere’de televizyondan yayımlanan Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi, İngiltere’nin İtalya ile oynadığı EURO 2020 finalinin yarısı sayıda izleyiciye ulaşabildi.

Pazartesi günü Westminster Kilisesi’nde gerçekleşen tören, resmi reyting verilerine göre ülke genelinde 29,2 milyon insana ulaştı.

Kamuoyunda törenin İngiliz televizyon tarihinde en fazla insan tarafından izlenecek yayın olabileceği yönünde tahminler vardı.

Ancak The Guardian’ın aktardığına göre cenaze töreni, İngiltere’nin İtalya’ya karşı mağlup olup kupayı kaçırdığı EURO 2020 finalinin sahip olduğu izleyicisi sayısının yaklaşık yarısına ulaşabildi. Cenazenin reytingi, final karşılaşmasından 31 milyon daha az izlendi.

BBC One tarafından yayımlanan yayın 19,5 milyon kişi tarafından izlenirken, BBC Two yayını 2 milyon; ITV ve Sky News yayını da yaklaşık 6 milyon izleyiciye ulaştı. Tüm kanallarda farklı yorumcular ve anlatıcılarla birlikte aynı görüntüler yer aldı.