Meghan Markle ve eşi Prens Harry'nin İngiliz kraliyet ailesinden ayrılmaları dünyanın gündemine oturmuştu. Kraliyet ailesi 'krizi' çözmek için Kraliçe 2. Elizabeth başkanlığında toplanacak

Kraliyet ailesi Meghan ve Harry krizine çözüm için toplanacak

İngiliz kraliyet ailesi Meghan Markle ve eşi Prens Harry'nin unvanlarını ve görevlerini bırakacaklarını duyurmasıyla başlayan krizi çözmek için Kraliçe 2. Elizabeth’in başkanlığında toplanacak.

Ülkenin kuzey doğusundaki Norfolk'un Sandringham köyünde yapılacak toplantıda, Meghan- Harry çiftinin "gelecekteki rollerinin" belirleneceğini belirtiliyor.

Kraliçe 2. Elizabeth’in başkanlık edeceği toplantıya Veliaht Prens Charles, tahtın sonraki varisi Prens William başta olmak üzere ailenin önemli üyeleri katılacak. Prens Harry toplantıya bizzat katılırken, Meghan Markle’ın oğluyla bulunduğu Kanada’dan telefonla bağlanması bekleniyor.

KRALİYET'İ IRKÇILIKLA SUÇLAYABİLECEĞİ İDDİASI

İngiliz basınında yer alan haberlere göre çiftin aldığı kararı kendisinden izin almadan kamuoyuyla paylaşmasına kızgın olan Kraliçe, baş gösteren krizin monarşiye zarar vermesini önlemek için birkaç gün içinde çözüm üretmek istiyor.

Kraliçe’nin bir endişesinin de çifte aldıkları kararı uygulama izni verilmemesi durumunda, Prens Harry’nin veya Meghan Markle'ın basına vereceği bir röportajla kraliyet ailesine darbe vurması olarak gösteriliyor. Çiftin böyle bir röportajda aileyi ırkçılıkla suçlayabileceği iddia ediliyor.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle'ın Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildikleri ve bundan böyle yılın bir kısmını ABD ve Kanada'da geçirecekleri açıklandı. Çift, Kraliyet Ailesi'nde "yenilikçi bir rol" üstlenmeyi ve "maddi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmayı" planladıklarını belirtmişti.

Afrika'daki bir turları sırasında çekilen bir belgeselin Ekim ayında yayınlanmasıyla birlikte kamuoyu, çiftin ruh hali ve düşünce dünyasıyla ilgili daha fazla fikir sahibi olmuştu.

Meghan Markle, Kraliyet ailesine alışmanın "zor" olduğunu, İngiliz magazin basınının hayatını "mahvedeceği" yönünde arkadaşlarının uyarısına rağmen, medyanın yoğun ilgisine hazırlıklı olmadığını itiraf etmişti.

Çiftin Instagram'dan yaptığı açıklama öncesinde büyükanne Kraliçe 2. Elizabeth ve baba Galler Prensi Charles da dahil olmak üzere İngiltere Kraliyet Ailesi'nden kimseye danışmadığı belirtilmişti.

Saray adına BBC'ye açıklama yapan bir sözcü, İngiltere Kraliyet Ailesinin "hayal kırıklığına uğradığını", çift ile başlatılmış olan görüşmelerin henüz çok erken aşamada olduğunu söylemişti.