Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi oluşturma önerilerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu tepki aldıklarını ifade etti. Peskov, TürkAkım'ın Kuzey Akım boru hatlarının yerine geçmeyeceğini, ortada farklı kapasitelerin söz konusu olduğunu belirtti.

Kremlin: TürkAkım boru hattı, Kuzey Akım'ın yerine geçmeyecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, TürkAkım boru hattının Kuzey Akım boru hatlarının yerine geçmeyeceğini, ortada farklı kapasitelerin söz konusu olduğunu ifade etti.

Peskov, "Bazı güçler, ki bu güçlerin kökenini Devlet Başkanı Vladimir Putin ima etti, TürkAkımı'nı da hedef aldı. Sabotajcılar yakalandı ve birkaç kişi tutuklandı. Onu patlatmak istediler" ifadelerini kullandı.

Sabotajcıların Rusya'da yakalandığını belirten Peskov, daha fazla detay vermedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'yi büyük bir gaz dağıtım merkezi haline getirme önerisini bugünkü görüşmede AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da doğrudan ilettiğini belirten Peskov, "Oldukça olumlu ve teklifimizle ilgilendiğini gösteren bir tepki aldık. Proje ile ilgili Avrupa ülkeleriyle henüz temasa geçilmedi. Ancak proje onların ilgisiyle hayata geçebilir" ifadelerini kullandı.

TürkAkım'ın Kuzey Akım boru hatlarının yerine geçmeyeceğini, ortada farklı kapasitelerin söz konusu olduğunu kaydeden Peskov, ancak Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulmasına yönelik çalışma yapılacağını ifade etti.

Kaynak: Sputnik Türkiye, İHA