Kritik hafta sonu
Fotoğraf: Depo Photos

BirGün/ANKARA

14 ve 28 Mayıs seçim sürecinden yenilgiyle ayrılan, muhaliflerin baskısının ardından değişim sürecine girdiğini açıklayan CHP’de bugün ve yarın kritik toplantılar gerçekleştirilecek. 

CHP’de ilk olarak bugün belediye başkanları toplantısı gerçekleştirilecek. Mart ayında düzenlenecek yerel seçimlere hazırlık kapsamında genel merkezde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek belediye başkanları, yeni dönemde de bu belediyelerin kazanılması ve yerine yenilerinin eklenmesi için yapılması gerekenleri tartışacak. Toplantıya tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dışındaki tüm belediye başkanlarının davet edildiği, özellikle büyükşehir belediye başkanlarının tam kadro katılımlarının beklendiği bildirildi.

Toplantıya İmamoğlu’nun da toplantıya katılması bekleniyor. Bir araya gelebileceği de bildirilen iki ismin, olağanüstü kurultay ve görevden alınan il başkanlarının yeniden bu göreve getirilmeleri başta olmak üzere çok sayıda konuyu gündemlerine alabilecekleri bildirildi. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun bir konuşma da yapabileceği de kaydedildi.

CHP’de ikinci önemli gündem başlığı, pazar günü gerçekleştirecek Parti Meclisi toplantısı olacak. Bu toplantıda güncel siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra beş kentteki görevden alma kararları görüşülecek. Bu kararlara itirazları ele alacak Parti Meclisi, görevden alma kararına kesinlik kazandıracak. Toplantıda özellikle muhalif isimlerin imza toplama çalışmaları da yürüttüğü olağanüstü Parti Meclisi talebinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 1,5 ay sonra görevini bırakacağını açıkladı.