Krizin faturasını krizi çıkaranlar ödesin

Berkay SAĞOL

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) heyeti, İzmir’de toplu iş sözleşmesi sonrası kamu emekçilerinin durumu ve bütçe süreciyle ilgili açıklama yaptı.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Ekonomik kriz ile karşı karşıyayız ancak ekonomik krizi çıkartanlar emekçiler değildi. Krizin faturası bizlere kesilmek isteniyor. Krizin faturasını krizi çıkartanlar ödesin. Kamu emekçilerinin ekmeğinden, alın terinden çalınarak krizin çözüm önerileri sunulmasın” dedi.

2022-2023 yıllarını kapsayan TİS süreci sonrası kamu emekçilerinin durumu ve Meclis’te görüşülecek olan bütçe süreciyle ilgili KESK heyeti, KESK İzmir Şubeler Platformu ile beraber açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, TİS sürecinde kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanmadığını dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılacak bütçe görüşmelerinde kamu emekçilerinin taleplerinin gözetilmesi gerektiğini söyleyen Yeşil, “Ekonomik kriz ile karşı karşıyayız ancak ekonomik krizi çıkartanlar emekçiler değildi. Krizin faturası bizlere kesilmek isteniyor. Krizin faturasını krizi çıkartanlar ödesin. Kamu emekçilerinin ekmeğinden, alın terinden çalınarak krizin çözüm önerileri sunulmasın. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir bütçenin yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, asgari ücretin vergi dışı tutulması talebini dillendireceğimiz, temel gelir güvencesi ile ilgili düzenlemenin yaşama geçirileceği, kamusal hizmetin halktan yana, özelleştirmelerin son bulduğu, herkesin ulaşabileceği nitelikli bir kamusal hizmetin üretilmesini bütçe döneminde kamu emekçileri olarak talep edeceğiz. Bütün kamu emekçilerini; bu taleplere sahip çıkmaya, birlikte güçlü bir örgütlenmeyi kurmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.