Küba Devrimi’nin yıldönümü: Zafere kadar daima

Dış Haberler Servisi

Küba'yı ABD'nin arka bahçesine çeviren Fulgencio Batista'nın devrildiği 1 Ocak 1959 Devrimi Küba'da pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda katılımla kutlandı.

Devrimin öncüleri Fidel Castro, Ernesto Che Guevara, Camilo Cienfuegos ve nice devrimcinin saygıyla anıldığı başkent Havana’da Kübalıların sembolik sloganı “Hasta la victoria siempre” (Zafere kadar daima) yankılandı. Devrimin 62'nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, devrimin ilerlemesini Küba halkına borçlu olduklarını belirterek minnettarlığını dile getirdi. Canel, “Halkımıza minnettarlığımızı dile getirmek istiyorum. ABD'nin saldırganlığına ve ambargolarına karşı direnen Küba ailesini anlayışları, katılımları ve katkıları için kucaklıyorum. Aile olarak Devrim'in yeni yılını kutlayalım. Yaşasın Küba” ifadelerini kullandı.

DOKTORLAR NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ALMALI

İngiltere'de dört milletvekili Paula Barker, Ian Byrne, Kim Johnson ve Dan Carden ise Küba Devrimi'nin yıldönümünde Kübalı doktorları 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Pandemi dönemi birçok ülkeye doktor gönderen Henry Reeve, Uluslararası Tıp Tugayı'nı ödül için resmi aday gösteren milletvekilleri, “4 binden fazla Kübalı doktor, hemşire ve teknisyen dünyada Covid-19 salgınıyla mücadele etmek için gönüllü hizmet verdi. 2005 yılından bu yana dünya çapında dört milyondan fazla insanı tedavi eden, 93 binden fazla hayat kurtaran ve uluslar arasında dostluğu teşvik eden özverili Henry Reeve üyelerinin 2021 Nobel Barış Ödülü'nü almasını istiyoruz” açıklaması yaptı.