Büyükçekmece Kaymakamı Arat’ın Beren Saat, Can Dündar ve Selahattin Demirtaş gibi gazeteci, sanatçı ve siyasetçileri hedef alan ırkçı paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı

Küfürbaz Kaymakam!

DERVİŞ CEMAL

İstanbul Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Arat’ın Facebook hesabından çok sayıda gazeteciyi, siyasetçi ve sanatçıyı hedef gösteren küfürlü paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. Arat paylaşımlarında sanatçılar Beren Saat, Hülya Avşar, Yılmaz Erdoğan ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Can Dündar gibi pek çok ismi açıkça hedef gösteriyor.

Tayyip Erdoğan’a olan “sevgisini” gizleme gereği duymayan Arat, “Başbakan sevenler r.t.e.” hesabının Demirtaş’ın ABD Ulusal Ermeni Komitesi yetkilileriyle birlikte bir harita önünde çektirdiği fotoğrafını küfürlerle birlikte paylaşıyor. Fotoğrafın altına yazılan yorumda “Alçak şerefsiz, o pozu verip hangi yüzle bu ülkeye geri dönüp kürsüde yemin ediyorsun. O haritaları en zayıf zamanlarımızda dahi kıvırıp gereğini yaptık. Şimdi heveslenme onlara ne olduysa sana da olur” ifadeleri yer alıyor.

Avşar ve Erdoğan işaretlenmiş
Bir başka paylaşımda ise “Asenalar ve Bozkurtlar”ın paylaşımlarını paylaşan Arat, sanatçılar Hülya Avşar ile Yılmaz Erdoğan’ın üzerine çarpı işareti çizerek, “Kaşarı ve şahsiyetsizi televizyonlarımızda görmek istemiyoruz” diyor.

Beren Saat’e küfür
Kaymakam Arat, Türk Polisi Aşktır’ın sanatçı Beren Saat’in oy kullanırken çekilen ve üzerine büyük harflerle “şerefsiz” yazılı fotoğrafını da altındaki hakaretler ve küfürlerle birlikte paylaşıyor.

Dündar’ın törenine katılmış
Kaymakam Arat’ın kısa bir süre önce Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaşam boyu onur ödülü verilen Can Dündar’a ödülün takdim edildiği törene katıldığı ortaya çıktı. Arat 2014 yılında Büyükçekmece’ye atandı. 1961 Sivas doğumlu Arat Tokat-Yeşilyurt, Ardahan-Çıldır, Ağrı-Eleşkirt, Çanakkale-Gökçeada, Kırklareli-Babaeski ve Ankara - Çankaya ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Arat, 2014 kararnamesiyle Büyükçekmece Kaymakamlığı’na atandı.

kufurbaz-kaymakam-71187-1.

kufurbaz-kaymakam-71188-1.