MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, son araştırmalarına ilişkin ayrıntıları açıkladı. Muharrem İnce'ye yönelik ilginin "çok ciddi şekilde aşağıya indiğini" kaydeden Kulat, ellerindeki son verilere göre seçimin "çok büyük bir ihtimalle" ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kulat: Oğan ve İnce'nin oy oranı yüzde 5'in altında gözüküyor

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerine gün sayarken  kamuoyu araştırma şirketleri de yaptıkları anketleri açıklamaya devam ediyor. 

Ellerindeki son verileri katıldığı Halk TV yayınında açıklayan MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs öncesi açıklayacakları son anketin çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oy oranının yüzde 5'in altında olduğunu kaydeden Kulat, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik ilginin "çok ciddi şekilde aşağıya indiğini" söyledi.

MAK Araştırma'nın elindeki son verilere göre seçimin "çok büyük bir ihtimalle" ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanacağını söyleyen Kulat, özetle şöyle konuştu:

"Bizim elimizdeki veriler çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine biteceğini söylüyor. Geçen haftalarda böyle söylemiyordum. Tekrar söylüyorum; süreç çok dar.

Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5 üzerine çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali çıkar. Bizim elimizdeki veriler toplam oyların 5'in altında kalacağına yönelik."