Kuleli Askeri Lisesi binasının Milli Savunma Üniversitesi’nin bağlı olarak faaliyete geçtiği açıklansa da soru işaretleri devam ediyor. BirGün, CİMER’e tarihi yapının akıbetini sordu. Milli Savuma Bakanlığı ise binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirterek topu bakanlığa attı.

Kuleli Askeri Lisesi binası için belirsizlik sürüyor

İsmail ARI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan tarihi Kuleli Askeri Lisesi binası yeniden faaliyete geçtiği açıklansa da tarihi yapıya ilişkin soru işaretleri devam ediyor.

Binanın Arap sermayesine satıldığına ve satılacağına yönelik iddialar sosyal medyada defalarca gündem oldu. Tartışmaların ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise “Kuleli Askeri Lisesi binası Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımında, Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim gören askeri öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir” diye açıklama yapmıştı.

Geçen günlerde ise lise binasında Milli Savunma Üniversitesi'nin yabancı diller yüksekokulu öğrencilerinin eğitime başladığı açıklandı.

Ancak, BirGün’ün Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Kuleli Askeri Lisesi binasına ilişkin sorduğu soruya dikkatleri çeken bir yanıt verildi. BirGün 16 Ağustos tarihinde CİMER’e “Kuleli Askeri Lisesinin akıbet nedir? Bina ne amaçla kullanılmaktadır ve bundan sonra ne amaçla kullanılması planlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Millî Savunma Bakanlığı’na Bağlı Lojistik Genel Müdürlüğü’nün 17 Kasım’da verdiği yanıtta ise “İstanbul ili Üsküdar ilçesinde bulunan Kuleli Askeri Lisesinin akıbeti, ne amaçla kullanıldığı, bundan sonra ne amaçla kullanılmasının planlandığı hususunda İlgi başvuru ile bilgi istenmiştir. Tarihi Kuleli Askeri Lisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiştir” denildi. Böylece Milli Savunma Bakanlığı topu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atmış oldu ve BirGün’ün soruları ise yanıtsız bırakıldı.