Gazeteci İsmail Saymaz, cumhurbaşkanı adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini öneren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun liderlerle görüşmesini aktardı. Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu ismine destek verdiğini belirten Saymaz, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun itiraz etmedikerini ifade etti. Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun ise olumlu ya da olumsuz bir tepki vermediğini söyledi.

Kulis: Karamollaoğlu'nun açıkladığı adaya liderlerin tepkisi ne oldu?

HABER MERKEZİ

halktv.com.tr yazar İsmail Saymaz, Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun Altılı Masa toplantısı öncesi Liderler Turu'nda cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini önerdiğini aktardı.

Halk TV'de yayınlanan 'Perdenin Önü Arkası' programunda, Karamollaoğlu'nun liderler ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Saymaz, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz etmediğini ifade etti.

Karamollaoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine de değinen Saymaz, "'Sizin isminiz gündeme geldi, ben de sizi destekliyorum' diyor Karamollaoğlu. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu olumlu ya da olumsuz bir tepki vermiyor" ifadelerini kullandı.

Saymaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini söyledi.

"MALUM İLAN EDİLDİ"

Saymaz'ın verdiği bilgiler şöyle:

"Malum ilan edildi. Kim tarafından, Temel Karamollaoğlu tarafından. Günlerdir Temel Karamollaoğlu kalbinden geçen adayın Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyordu. İki insan söylüyor; Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal. Bu iki insan Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini söylüyorlar.

Temel Karamollaoğlu vazifeyi üzerine aldı; Davutoğlu ve Babacan'a gitti önceki gün. Onlara dedi ki, 'İş ortada, bir isim var. Kılıçdaroğlu... Doğrusu benim de gönlümden o geçiyor, ben onun kazanacağını düşünüyorum.' Babacan da Davutoğlu da itiraz etmiyorlar, başka bir isim de önermiyorlar. Siz bir görüşün gelin diyorlar. Temel Karamollaoğlu dün Kılıçdaroğlu'na geldi. Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyarette 'Ben iki lideri gezdim. Kendilerine ifade ettim, size de deklare ediyorum 'Sizin isminiz gündeme geldi, ben de sizi destekliyorum' diyor Karamollaoğlu. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu olumlu ya da olumsuz bir tepki vermiyor."

"İYİ PARTİ İKNA EDİLMEDİ"

Saymaz, açıklamasında şu yorumda bulundu: "Saadet Partisi ve Demokrat Parti zaten Kılıçdaroğlu'na destek veriyor. Gelecek Partisi'nin de bir adım yaklaştığını, destek verenler arasında olduğunu düşünüyorum. Ali Babacan'ın durumu ortada henüz. İYİ Parti ise karşı. İYİ Parti şu ana kadar ikna edilebilmiş değil."

Öte yandan Karamollaoğlu, Liderler Turu kapsamında yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.