Gazeteci Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'nın 2 Mart'ta bir araya geleceği toplantıda ortak adaylık konusunun görüşülmesini kabul ettiğini, bu kararı almasında Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililerin seçimin büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta yapılacağı yönündeki açıklamalarının etkili olduğunu yazdı. Yetkin'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu, Akşener'in toplantıda ortak adayın konuşulması önerilerine şimdiye dek mesafeli bakıyordu.

Kulis: Kılıçdaroğlu Altılı Masa toplantısında aday konusunu görüşmeyi kabul etti

Gazeteci Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa'nın 2 Mart günü yapacağı toplantıda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak ortak aday konusunun görüşülmesini kabul ettiğine yönelik bir kulis bilgisini yazdı.

Yetkin'in YetkinReport'taki yazısında, "Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine ifade ettiğine göre, bu kararı almasında Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililerin seçimin büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta yapılacağı yolundaki açıklamaları etkili oldu" ifadelerine yer verdi.

Yazısında, "Kılıçdaroğlu, çevresine seçimin 14 Mayıs’ta yapılması halinde kampanyaya az süre kalmış olacağı, bu nedenle muhalefet adayını belirlemenin zamanının geldiğini söyledi" ifadelerine yer veren Yetkin şöyle devam etti:

"CHP lideri, Millet İttifakı ve Altılı Masa ortağı Meral Akşener’in 2 Mart toplantısında ortak adayın konuşulması önerilerine şimdiye dek mesafeli bakıyor, biraz daha beklenmesi gerektiğini söylüyordu.

Altılı Masa liderlerinin 13 Şubat’ta yapacağı ve Akşener’in o zaman da liderlik tartışmasını başlatmayı düşündüğü bildirilen toplantı 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle 18 Şubat’ta sadece deprem gündemiyle yapılmış, siyasi konular 2 Mart’a bırakılmıştı."