Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile görüşmesinden kulis bilgileri sızmaya başladı. Aktarılan bilgilere göre, görüşmede ittifak ya da cumhurbaşkanı adaylığı konusu gündeme gelmedi. İki isim deprem, seçim güvenliği gibi konuları konuştu. Kılıçdaroğlu görüşmede Altılı Masa ve çalışmalarından bahsederken, İnce ise Memleket Partisi'nin kuruluşu ve yaşadığını zorlukları anlattı.

Kulis: Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinde neler konuşuldu?

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesi gündemdeki yerini korurken ilk kulis bilgileri de sızmaya başladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, dün Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmazsak Olmaz' programında görüşmeye ilişkin bilgiler aktardı ve değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun görüşmede Altılı Masa'nın hazırladığı metinlerden be parlamenter demokratik sisteme geçişten söz ettiğini belirten Saymaz, "Depremden bahsedildi, partisinin yaptığı çalışmadan söz edildi. Kendisinin girişimlerinden söz etti" ifadelerini kullandı.

"Muharrem İnce de keza aynı şekilde konuşma yaptı ve bu görüşmede özellikle sordum, ittifak bahsi hiç açılmadı, cumhurbaşkanlığı bahsi hiç açılmadı" diyen Saymaz, şöyle devam etti: "Ne Kemal Kılıçdaroğlu 'Buyurun aramıza katılın' dedi, ne Muharrem İnce 'Katılmak isteriz ama...' diye bir cümle kurdu. Esasen kapı önündeki konuşmalar, kapı arkasındaki konuşmalardan daha siyasiydi. Kapı önünde daha net mesajlar verildi."

Saymaz, şunları ifade etti: "Memleket Partisi cephesine sordum, 'Bize görüşme sırasında CHP'den ittifak ya da işbirliğine dair hiçbir teklif gelmediği gibi bahsi açılmadı' diyorlar. Memleket Partisi yetkilileri 'Tabanımız da büyük ölçüde işbirliğine karşı, bizim seçmenimiz ayrı devam etmemizi istiyor' diyorlar."

kulis-kilicdaroglu-ince-gorusmesinde-neler-konusuldu-1144431-1.

SEÇİM GÜVENLİĞİ DE KONUŞULDU

Öte yandan gazeteci Barış Yarkadaş, TELE1'de 'Şimdiki Zaman' programında görüşmeye ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

Toplantıya katılan isimlerle görüştüğünü belirten Yarkadaş, "Sayın Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın kuruluş sürecine ilişkin bilgi veriyor sayın Muharrem İnce'ye.Bunun üzerine de Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin kurulul sürecini ve yaşadığı zorlukları, partinin mali problemlerini anlatıyor" dedi.

"Ardından Muharrem İnce, deprem bölgesindeki izlenimlerinden bahsediyor" diyerek devam eden Yarkadaş, şunları paylaştı: "Köylerin hangi durumda olduğunu, iki gün boyunca herhangi bir yardım gitmediğinden bahsediyor. Bunun üzerine de Kılıçdaroğlu deprem bölgesine ilişkin özel bir çalışma yaptıklarını, önümüzdeki günlerde bir kanun teklifi vereceklerini ve kanun teklifine ilişkin detayları aktarıyor."

Yarkadaş, şöyle devam etti: "Sonra konu seçime gelince Muharrem İnce, biraz da 2018 seçimlerine serzenişte bulunarak sandıkların çok iyi korunması gerektiğini söylüyor. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'nin değerlendirmeleri üzerine sandık güvenliği üzerine bizzat kendisinin ilgilendiğini, konuyu çok yakından takip ettiğini, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da bu konuda çalışmalar yaptığını, 2023 seçimlerinde sandıklarda herhangi bir sorun yaşanmayacağını söylüyor."

Barış Yarkadaş ayırca, "Seçimlerde bir işbirliği ya da Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında birleşme ya da Memleket Partisi, Millet İttifakı listelerinden girsin gibi herhangi bir konu gündeme gelmiyor" dedi.

kulis-kilicdaroglu-ince-gorusmesinde-neler-konusuldu-1144432-1.

KILIÇDAROĞLU - İNCE GÖRÜŞMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi Memleket Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti.

Görüşmenin ardından iki isim, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Sayın genel başkan lütfedip çağrımızı kabul ettiği için teşekkür ederim. Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ilettik. Deprem bölgesiyle ilgili bir kanun teklifi hazırlıyoruz. O konuda Sayın Genel Başkan'a ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok ötesinde. Ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce de o kadar duyarlı. Bizi kabul ettiği için yürekten teşekkür ederim" demişti.

İnce ise açıklamasında, "Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"Erdoğan’ı göndermek derken adaylıktan çekilecek misiniz" sorusuna İnce “Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. PKK’lılar kaçak FETÖ’cüler ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle yanıt verdi.