Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ayrı bir grup kurmayacağı tartışılırken DEVA ve Gelecek partilerinin grup kurmaya daha yakın olduğu iddia ediliyor.

Kulis: Millet İttifakı'nda iki parti ortak grup kurmaya daha yakın

Millet İttifakı partileri, seçim sonrası izleyecekleri rotayı belirlemeye başladı. Seçimlerin ardından 'iç değerlendirme' süreci başlatan Millet İttifakı’nda, ilk kopuş İYİ Parti’den geldi. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin ise ortak grup kurmaya yakın olduğu kaydedildi. 

İttifakın seçim işbirliği ile sınırlı olduğunu belirten İYİ Parti’nin, yerel seçimler sürecinde CHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı veya yeni bir ittifakın içinde yer alıp almayacağını, 24-25 Haziran’da yapılacak Olağan Kurultay’da seçilecek yeni yönetim belirleyecek.

CHP listelerinden milletvekili seçilen DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri ise bu partiden ayrıldı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Demokrat Parti dışındaki siyasi partiler Meclis’te yeni bir grup oluşturmak için görüşme trafiği yürütüyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ortak grup kurmaya daha yakın.

CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10, Demokrat Parti üç milletvekili kazandı.