Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay seçimden sonra görevine devam etmeyebileceğinin sinyalini verdi. Kültür Bakanı Günay,  "Belki Kültür Bakanı değişebilir" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Turizm Ödülleri” ödül töreninde konuştu. Bakan Günay, şunları söyledi: “Bu toplantı bu yasama döneminde sizinle bu ölçülerde karşılaşacağımız son toplantıdır. Bildiğiniz üzere ülkemizde haziran ayında bir seçim var. Haziran ayından sonra Türkiye'de iktidar değişmeyecek gibi görünse de belki Kültür ve Turizm Bakanı değişir. O yüzden bu toplantıyı kendim için de turizmin önde gelen bir meslek grubuna hesap verme toplantısı kabul ediyorum.”
UCUBE POLEMİĞİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan dostluğunu sembolize eden Kars'taki İnsanlık Anıtı'nı beğenmemiş ve "ucube" olarak nitelendirmişti. Bakan Günay ise tartışmaların önüne geçmek için Başbakan'ın böyle söylemediğini öne sürmüştü. Daha sonra Başbakan, "Ucube dedim" diyerek Günay'ı yalanlamıştı. Bunun üzerine Günay da "Ortalığı sakinleştirmek istedim, başaramadım" açıklamasında bulunmuştu. Günay'ın söz konusu olayla ilgili çabaları zor anlar yaşamasına neden olmuştu.