Kültür Evi’ne yapılan faşist saldırıya ilişkin açıklama

Bolu’da, öğrencilere ücretsiz Teog-YGS-LYS- dersleri verip kültürel faaliyetlerde bulunan Gençlik Kültür Evi’ne kimliği henüz belirlenemeyen faşist bir güruh saldırıda bulunulmuştu.

Gençlik Kültür Evi yaşanan olay ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırganlara ilişkin 'İlerici, özgürlükçü, devrimci odaklara saldırıp iktidarın paramiliter kolu olma konumlarını sürdürmektedirler' ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama:

Bolu Gençlik Dayanışma ve Kültürevimiz dün Bolu'daki tüm ilerici, devrimci, demokrat güçlere saldırmayı kendine görev edinen faşist çeteler tarafından saldırıya uğradı.

Öğrencilere ücretsiz dayanışma dersleri veren, çeşitli atölyeleri ile kültür sanat ve edebiyat faaliyetleri yürüten; kültürün, sanatın, özgürlüğün ve dayanışmanın bir parçası olan kültürevimizin girişine çeşitli yazılamalar ve şekillerle bölücü ve vatan haini vurgusu yapılmıştır

Tek amaçları ülkedeki ilerici, özgürlükçü, devrimci odaklara saldırıp iktidarın paramiliter kolu olma konumlarını sürdürmektedirler. Bizler, bu güruhu Maraş'ta ve ülkenin her yerinde ve her türlü etnik gruba yönelik insanların evlerine çarpı koyup ötekileştirmelerinden, Madımak'ta 34 aydını katletmelerinden, Kırşehir'de kitabevi yakmalarından, Eskişehir'de Kültürevine saldırıp aynı şekilde gövde gösterisi yapmalarından, sokakta yürüyen kadına bile tahammülleri olmayıp saldırmalarından tanıyoruz.

Kültürevleri düşmanlaşmayı kışkırtarak toplumda kamplaşmaya yol açan, her türlü şiddet eylemini kesin bir dille reddetmektedir. Asıl bölücüler özgür düşünceyi, dayanışmayı baltalamaya çalışanlardır. Bizler, her türlü faşizan saldırı ve kutuplaşmalara karşı ücretsiz eğitim hakkını, kolektif yaşamı, özgür düşünceyi savunmaya ve dayanışmayı büyüteceğiz.

Bizleri karanlığa mahkum etmeye çalışanlar unutmasınlar ki var olduğumuz her alanda, her zaman umudu büyütmeye devam edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız!

Bolu Gençlik Dayanışma ve Kültürevi