Kültür Mantarı

Hazırlayan: Erkin Can SEYHAN

Plakseverler Şişli’de buluşuyor​

Şişli Belediyesi tarafından ilk kez geçen yıl düzenlenen ve bir gelenek olması amaçlanan Şişli Plak Festivali, bu yıl 17-18 Eylül tarihlerinde Feriköy Organik Pazarı otopark alanında yapılacak. Sanatçıların ve müzik yazarlarının müzikseverlerle buluşacağı festivalde çeşitli söyleşiler, plak mezatları, imza seansları ve konserler gerçekleştirilecek. 17 Eylül günü Murat Beşer’in moderatörlüğünde Tarkan Gözübüyük ve Taner Öngür; Murat Meriç’in moderatörlüğünde ise Murat Ertel söyleşisi gerçekleştirilecek. Akşam da Kolektif İstanbul ve Yeni Türkü konserler verecek.

Çocuklar için edebiyat

Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde 10 Eylül’de başlayan Kartal Masal Müzesi Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali, 18 Eylül’e kadar etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Çocuk edebiyatını, dünyanın dört bir yanından gelen yazarlarla söyleşilerin yanı sıra konserler, söyleşiler, çocuk oyunları, tiyatro, atölye, masal dinletileri ve sanatın çeşitli dalları ile buluşturuyor. Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali’nde, Türkiye, İsveç, Romanya, Macaristan ve Makedonya’dan 45 çocuk edebiyatı yazarı, çocuklarla buluşacak. Festivalde bu akşam Sunay Akın’ın Aya Yolculuk gösterisi gerçekleştirilecek.

Ölü Ozanlar Derneği Kadıköy’de

Kedi Sahne Sanatları çatısı altında Hakan Altıner’in yönetmenliğinde sahnelenen Ölü Ozanlar Derneği, 18 Eylül Pazar akşamı saat 19.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Hakan Altıner’in aynı zamanda ‘John Keating’ adlı bir edebiyat öğretmenini canlandırdığı oyunda, ergenlik çağındaki birkaç öğrencinin disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesini ve hem okul hem de aileleri ile yaşadıkları çatışmaları ele alıyor. Oyunda Hakan Altıner’in yanı sıra Tayfun Yılmaz, Sadi Özen, Berkay Şengil, Berkay Şanveren, Enes Daniş, Onur Yaldız, Barış Özkoçak, İrem Uğural ve Dilara Ayata rol alıyor.