Kültür Mantarı

Hazırlayan: Erkin Can SEYHAN

Köklü festivalin ilk konseri Gazhane’de​

24 Eylül’de başlayacak olan 32. Akbank Caz Festivali’nin ilk gününün akşamında müzikseverleri, Biletix üzerinden alınacak ücretsiz biletle bir konser bekliyor. Caz müzisyeni ve bas gitaristi Alp Ersönmez’in ‘Cereyanlı’ projesi, 24 Eylül saat 20.45’te Müze Gazhane’de sahne alacak. Cereyanlı ekibinde Alp Ersönmez’in yanı sıra; tuşlularda Çağrı Sertel, trompette Barış Doğukan Yazıcı, saksofonda Duru Tuna ve davulda Kuzey Yılmaz yer alıyor.

***

Yerli ve yabancı gruplar Cheerz Festival’de

Joker’in 20’nci yılı için düzenlenen +1 Sunar: Cheerz Festival, 24-25 Eylül’de İstanbul Sarıyer’deki Life Park’ta. 3 farklı sahnede düzenlecek festivalin ana sahnesinde Franz Ferdinand, Kadebostany, Islandman ve Lalalar gibi gruplar yer alacak. Ayrıca festival, TuzBiber ekibinin sergileyeceği stand-up gösterileri başta olmak üzere çok sayıda eğlenceli aktivite ile katılımcılara keyifli bir haftasonu vadediyor.

***

‘Makinenin Günlüğü’ sanatseverlerle

Sanatçı Ercan Filiz’in Jean Michel Basquiat’tan aldığı ilhamın da etkisiyle neo-ekspresyonist bir üslup ile ürettiği eserleri, Carre d’Artistes İstanbul’da sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Sergide yer alan eserler, ‘tuval üzerine karışık teknikli çalışmalar’ olarak tanımlanırken sanatçının tasarım ve renk bilgisinin yansıdığı eserler olarak ön plana çıkıyor. 17 Eylül’de başlayan ‘Makinenin Günlüğü’ 10 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

***

Genco Erkal ‘Şahdamarım’ ile sahnede

Türk tiyatrosunun efsane ismi Genco Erkal, Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından uyarlayarak yönettiği ve sahnelediği Şahdamarım’ı İstanbullu izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Ahmed Arif’in 30’uncu ölüm yıldönümünde Dostlar Tiyatrosu ekibince büyük şaire saygı duruşu hassasiyetiyle düzenlenen müzikli gösteri, 23 Eylül Cuma akşamı saat 20.30’da Mecidiyeköy’deki Trump Sahne’de sahnelenecek. Ahmet Kaya, Grup Ekin ve Rahmi Saltuk’un yanı sıra Ercan & Gökhan Çağıran’ın bestelerinin yer aldığı müzikalde Ahmed Arif’in Suskun ve Ay Karanlık şiirlerinden bestelenen şarkılar seslendiriliyor. Şahdamarım’ın biletleri Biletix üzerinden temin edilebilir.