Kültür Mantarı
Fotoğraf: Zorlu PSM

Hazırlayan: Erkin Can Seyhan

23 Ekim’e kadar “Direniş”​

‘Direniş’ sergisi, The Artisan İstanbul Hotel’in ev sahipliğinde ziyaretçilerini ağırlıyor. 15 Eylül’den beri devam eden ve insanın doğa üzerinde yarattığı tahribata dikkat çeken sergi, Contemporary İstanbul ve İstanbul Bianeli ile eşzamanlı olarak başladı. İklim krizine, doğanın bu tahribattan nasıl etkileneceğine ve dolayısıyla doğaya ait bir varlık olarak insanın, kendi tabiatının geleceğini nasıl tehlikeye attığına vurgu yapmak için farklı disiplinlerden genç sanatçıların eserlerini buluşturan sergi, 23 Ekim’e kadar sanatseverleri ağırlayacak.

***

Cepkin ve Sangu müzikal için bir arada

Yeni sezonun yüksek prodüksiyonlu tiyatro oyunlarından olup, Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan ve dünya çapında üne sahip olan ‘Jekyll & Hyde’ müzikalinin galası, 23 Ekim Pazar akşamı 20.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Leslie Bricusse’nin yazdığı ve Taner Tunçay’ın çevirip yönettiği oyunun müzikleri Frank Wldhorn’a ait. Genel sanat yönetmeni Malcolm Keith Kay ve müzik direktörü Sabri Tuluğ Tırpan olan müzikalin geniş oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. Hayko Cepkin ve Elçin Sangu’nun başrollerini paylaştığı oyunun biletleri Passo üzerinden temin edilebilir.

***

“Ben Anadolu” Bursa’da

“Ana Tanrıça Kübele doğdu ilk önce ve ondan doğan kızları nesilden nesile çoğaldılar, beslediler, öğrettiler, yönettiler Anadolu’yu” cümlesinden ilhamla Anadolu’nun kadınlarını anlatan ve Yıldız Kenter ile efsaneleşerek Türk tiyatrosunun kült oyunları arasında yer alan “Ben Anadolu”, Kenter’in öğrencisi Ayça Bingöl’ün yorumuyla sahnelenmeye devam ediyor. Anadolu kadınlarının kuşaklar boyu devam eden öyküsünü, farklı kimliklerin ve sınıfların ortak paydalarında buluşturan ve bu paydayı “dünyaya söyleyecek ‘söz’ü olmak” olarak ifade eden Ben Anadolu, 22 Ekim Cumartesi saat 20.30’da Bursa Akademik Odalar Birliği sahnesinde seyirciyle buluşacak.