İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Özuslu, “Soyer, Birleşmiş Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetimler Zirvesi için yani bir anlamda dünya belediyeler birliği diyebileceğimiz kuruluşun toplantısında bulunmaktadır” dedi.

Kültür Zirvesi İzmir’de yapılacak

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurtdışındaki programı nedeniyle Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Özuslu, UCLG Kültür Zirvesi’nin İzmir’de yapılacağını belirterek, “Birleşmiş Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetimler Zirvesi için yani bir anlamda dünya belediyeler birliği diyebileceğimiz kuruluşun toplantısında bulunmaktadır. UCLG Kültür zirvesinin İzmir’de yapılmasını sayın başkanımız ilgili genel kurula kabul ettirmiş. Bunu sizle paylaşmak isterim, kendisine bu çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İzmir’in tanıtımı açışından için önemli bir faaliyet olacaktır. Ayrıca saymanlık ve yönetim kurulu üyeliği için aday başkanımız. Cuma günü yapılacak olan oylamada belli olacak. İnşallah buraya döndüğünde dünya belediyeler birliğinde 10 gün içerisinde saymanlık görevini almış olarak dönecek” şeklinde konuştu.

6 BELEDİYENİN 2020 BÜTÇESİ ONAYLANDI

Öte yandan Mecliste, Kemalpaşa, Bornova, Konak, Çiğli, Balçova ve Narlıdere ilçelerinin 2020 yılı bütçeleri oybirliği ile kabul edildi.

AKÇAKALE’YE YARDIM YAPILACAK

Mecliste, Şanlıurfa ili Akçakale Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülmekte olan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında; Akçakale’de yaşayan çocuk ve muhtaç vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla gıda ve kıyafet yardımı yapılması oybirliği ile kabul edildi.

MİLLİ SPORCULARA DESTEK SAĞLANIYOR

Öte yandan, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden olimpik hazırlık merkezindeki milli sporcuların daha rahat çalışmalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla, İBB Spor Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek kontör doğrultusunda önergede yer alan listede belirtilen sporculara, ESHOT Genel Müdürlüğünce kart verilmesi koşuluyla uygulanması oy birliği ile kabul edildi.