Kültürpark Platformu bir açıklama yaparak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, Ada ve Göl Gazinoları ile ilgili sorular yöneltti. Sorularda gazinoların aslına uygun olarak nasıl restore edildiği soruldu.

Kaynak: birgün ege
Kültürpark Platformu’ndan belediyeye gazinolar sorusu

BirGün EGE

Kültürpark Platformu, Kültürpark’ın içinde bulunan ve bir süredir atıl durumda bekleyen Ada Gazinasu ve Göl Gazinosu hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gazinoların aslına uygun olarak nasıl restore edildiği soruldu.

Yapılan açıklamada, “Ada ve Göl Gazinolarının da önce aslına uygun olarak nasıl restore edildiğini, sonra da özgün kimlikleri zarar görmeden hangi işletme modeliyle kamuya hizmet edecekleri, nasıl korunup, kollanacağı sorularının yanıtlarını İzmir kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmalarını bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye yönetiminden Göl Gazinosu’nun nasıl ve kimin denetiminde restore edildiğini kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Sonra da İZDOĞA Şirketinin Göl Gazino ile ilişkisinin ne olduğunu ve olacağını soruyoruz. Bu soruların yanıtını İzmir kamuoyunun bilmeye hakkı var” denildi.

Belediye Meclisi tarafından onaylanan protokolde de belirsizliklerin olduğu vurgulanan açıklamada, “Protokole göre şirket, 4 dönüme yakın taban alanına sahip gazinoda protokolde sosyal tesis olarak geçiyor gerçekleşecek cironun yüzde 20’sini 3’er aylık dönemler halinde belediyeye ödeyecek, ama hiçbir şey yapmazsa, herhangi bir bedel ödeyip, ödemeyeceği belli değil. İZDOĞA’nın bu tarihi ve doğal sit alanı içindeki kamusal mekanı ne amaçla kullanacağına, alt kiralamalar yapıp, yapamayacağına dair hiç bir bilgiye protokolde rastlanmıyor" ifadelerine yer verildi.

"Kültürpark’ın bölük pörçük bir şekilde ele alınarak, sorunları çözümlenecek bir alan olmadığını, Belediye yönetiminin bildiği ifade edilen açıklamada, "Yerel seçimler öncesinde, bir yandan Koruma Kurulunun kararının beklediği söylenirken, diğer yandan da böylesi ne olduğu muğlak, şeffaf olmayan protokollerin uygulamaya alınmasına göz yummayacağız, sorularımız yanıtlanana kadar, Kültürpark özgürleşene kadar takipçisi olacağız” denilerek açıklamaya son verildi.