Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘İşportacısın Tayyip’ ifadesini içeren ‘Tayyip Blues’ adlı şarkı nedeniyle, Beyoğlu Kumpanya hakkında açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘İşportacısın Tayyip’ ifadesini içeren ‘Tayyip Blues’ adlı şarkı nedeniyle, Beyoğlu Kumpanya hakkında açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü.
Çatalca Sulh Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Erdoğan’ın avukatı Abdullah Güler, Güler’in tanığı AKP İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, etkinlikte kamera kaydı yapan Hüseyin Aydın ve Beyoğlu Kumpanya ekibinden 12 kişi, grubun avukatı Özgür Urfa ile beş avukat daha katıldı.
Davalı grubun solisti Emre Yalçın ifadesinde, şarkının içerisinde nakarat kısmında ‘İşportacısın Tayyip’ kısmının söylendiğini, kendilerinin politik tiyatro yaptıklarını, tüm dünyada uzun yıllardır yapılan bu sanatla güncel siyasi olayların hicvedildiğini belirtti.
Çatalca’daki konserde ilk şarkıdan sonra kulise gittiğinde yapılan şikâyet üzerine kuliste arkadaşları ile birlikte gözaltına alındıklarını söyleyen Yalçın, şarkının sözlerini ülkede hızla gerçekleştirilen özelleştirmeleri eleştirmek maksadıyla kaleme aldığını kaydetti.
YİNE ORGANİZE!
AKP İlçe Başkanı ise tanıklığı sırasında; grup sahnede iken alanda olmadığını, kendisine bir kişinin haber verdiğini ve alana geldiğinde Başbakan’ın adı söylenerek yuhalandığını duyduğunu ve kulise gittiğini, kulise giremeyeceği söylenince de oradan çıkıp karakola şikâyette bulunduğunu söyledi. Ayrıca sahnede ‘takunyacı Tayyip’ denildiğini, izleyicilerin arkasında, sahnedekilerle aynı giyinmiş bir grubun olduğunu ve onların yuhaladığını, bu işin organize bir iş olduğunu söyledi.
Kamera kaydı yapan Aydın ise ilk 15 dakika görüntü aldığını, daha sonra alanda olmadığını ve herhangi bir yuhalama ve şarkı sözü duymadığını söyledi.
Davacı ve davalıların dinlenmesinin ardından dava dosyasının Mahkeme’ye geç gelmesinden; hâkimin görüntü kayıtlarını inceleyememesinden ve Kumpanya üyesi 4 kişinin davaya katılamamasından dolayı, dava 25 Mart 2011 tarihine ertelendi.

Beyoğlu Kumpanya’ya destek büyüyor

Beyoğlu Kumpanya’ya açılan davaya tepki olarak gruba imza ile destek veriliyor. İmza ile destek olan ilk isimler şöyle:
Türkiye Tiyatrolar Birliği, Orhan Aydın(oyuncu), Yılmaz Onay(yönetmen-yazar), Ayşegül Alpak(oyuncu), Serkan Durak(oyuncu), Serpil Özcan(oyuncu), Alev Topal(Işıkçı), Volkan Doğar(fotoğrafçı), Metin Coşkun(oyuncu), Tunç Tatoğlu(NHKM yöneticisi), Levent Ülgen(oyuncu), Cezmi Baskın(oyuncu), Eylem Aydın(oyuncu), Enginay Gültekin(oyuncu), Ender Yiğit(oyuncu), Mert Fırat(oyuncu), Taner Cindoruk(oyuncu), Murat Vanlı(oyuncu), Timur Acar(oyuncu), Fırat Tanış(oyuncu), Haldun Açıksözlü(oyuncu), Yılmaz Okumuş(mizah yazarı), Mustafa Kenan Aylastı(yönetmen), Efe Duyan(Şair), Cengiz Kılçer(şair), Nevzat Süs (oyuncu), Müge Saut (oyuncu), Yusuf Ziya Bahadınlı (yazar), Ferhan Şensoy (oyuncu), Rasim Öztekin   (oyuncu), Gülsen Tuncer    (oyuncu), Engin Ayça (Sinema yönetmeni), Canol Kocagöz (Özerk Sanat Konseyi dönem sözcüsü), Orhan Kurtuldu (Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği), Nejat Yavaşoğulları (Bulutsuzluk Özlemi), Cahit Berkay (Moğollar),
Verdiği destek mesajıyla ekibin yanında olanlar: Tarık Akan, Pınar Sağ, Cem Aksel, Ataol Behramoğlu, Emin İgüs, Murat Arda, Burhan Şeşen, Edip Akbayram, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sabahat Akkiraz, Mustafa Özarslan, Hasan Akkiraz, İlkay Akkaya, İsmail İlknur
Destek için beyoglukumpanyayadestek@gmail.com adresine ad-soyad ve meslek bilgileri girilerek mail gönderiliyor.