Adana'da 3 gün süren Tadım Türkiye Kupa-sı'nı finalde Ülker'i yenen Efes Pilsen aldı. Turnuva öncesi beklenen sürpriz sonuçlar gerçekleşmedi ve fi

Adana'da 3 gün süren Tadım Türkiye Kupa-sı'nı finalde Ülker'i yenen Efes Pilsen aldı. Turnuva öncesi beklenen sürpriz sonuçlar gerçekleşmedi ve final Türkiye'nin en güçlü ve bas-ketbola en fazla yatırım yapan iki takımı arasında oynandı. 3 gün süren ve yenilen takımın elendiği maçlarda Efes Pilsen ve Ülker, Euro Lig tecrübesinin de verdiği avantajla finale çıkmayı başardılar. Aslında iki takım da Adana'ya büyük eksiklerle gelmişlerdi. Özellikle Ülker'de Hais-lip'in gitmesi ile 4 numaralı pozisyonda büyük bir sıkıntı yaşandı. Haislip'in gidişi hem Ülker'in oyun düzenini etkilemiş, hem de daha önce çok başarılı bir oyun ortaya koyan Trapagnier'in oyununu bozmuştu. Sezon ortasında isabetli şutlarına, içeri penetrelerine ve fast breaklerine şahit olduğumuz oyuncudan eser kalmamıştı. Jeff'te inanılmaz bir düşüş gözlendi.

Üstelik 4 numarada bütün yük Mirsad Türk-can'a binmiş ve dinlenmeden oynamak zorunda kalan bu oyuncudan yeterince verim alınamadı. Üstelik final maçında Kaya Peker ile girdiği bir mücadelede başına darbe alıp oyundan alınınca Oğuz ve Gulyaş ikilisi ile devam etmek zorunda kalan Ülker, başarılı olamadı. Bu eksiklikler Ülker'i Galatasaray ve Tuborg maçlarında zorlasa da onlar herşeye rağmen kazanmayı bildiler. Ancak güçlü Efes Pilsen karşısında bu eksiklikler takımın başına yeni getirilen antrenörü Murat Özyer'i çok fazla etkiledi. Öz-yer, maç içinde bazı anlarda çaresiz kaldı bile diyebilirim.Aslında Efes Pilsen'in eksikleri Ül-_ ker'den çok daha fazla idi.

ERMAL VE CHARLES SMITH
Özelikle turnuva öncesi Ülker'in başını çektiği bazı takımların itiraz etmesi üzerine federasyon hukuk kurulu Efes Pilsen'in maçlarda Ermal Kurdoğlu ve Charles Smith'i oynatamayacağına karar vermişti. Efes zaten Henry Domercant'ın sözleşmesini Smith'e yer açabilmek için feshetmişti.

Yapılan bu itiraza ve federasyonun aldığı karara Efes Pilsen yöneticileri, başta asbaşkan Çetin Çeki olmak üzere çok büyük tepki gösterdiler. Ancak yapacak fazla birşey yoktu. Federasyon maç sabahı açıkladığı kararı ile Domercant'ın bu maçlarda oynayabileceğini bildirdi. Bu bir bakıma Efes'e yapılan bir jestti. Ancak Efes nedense turnuva boyunca Domercant'tan faydalanmadı.

Bütün bu olumsuz şartlara rağmen Efes, bana göre zaten yeterince derin olan kadrosu ile sahaya çıktı ve 3 maçı da kazanarak kupaya uzanmayı başardı. Bu başarıda özellikle Antonio Granger'in katkısının altını çizmek gerekiyor. Amerikalı oyuncu Avrupa maçlarında ortaya koyamadığı, hepimizin beklediği güzel oyununu ve isabetli şutlarını meğerTürkiye kupasına saklamış. 3 maçta da 20 civarında sayılar atarak turnuvanın da en değerli oyuncusu seçilmeyi başardı.

Efes özellikle diğer yabancı oyuncuları Prka-çin ve Popoviç'in de önemli katkıları ile başarıyı yakaladı. Bu iki takımın da çok formda bir Beşiktaş ColaTurka karşısında ligde play-offlarda işleri oldukça zor olacak. Üstelik siyah beyazlılar iki rakibine de 1-0 önde başlayacak. Türkiye Kupası'nda beklediğimiz ama gerçekleşmeyen sürprizler umarım ligde karşımıza çıkar. Adana'da oynanan maçlar tam bir basketbol şöleni içinde geçti. Şampiyona boyunca Yüreğir Spor Salonu tıklım tıklım doldu. Basketbolseverler unutulmaz anlar yaşadılar. En büyük alkışı ise maçları televizyondan yayınlayan Skyturk televizyonu aldı.